неділя, 23 грудня 2012 16:18

Україну на "Євробаченні-2013" представить Злата Огневич

Україну на "Євробаченні-2013" представить Злата Огневич
Злата Огневич із третьої спроби таки пробилася на "Євробачення". Фото: zlatao.com

На міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2013" Україну представить 26-річна співачка Злата Огневич.

За підсумками фінального туру національного відбору, який проводився у прямому ефірі телеканалу "Перший національний", пісня Огневич "Gravity" ("Тяжіння") набрала 40 балів, що дозволило їй стати переможницею конкурсу.

Пісня-переможець була визначена на основі комбінованого підрахунку результатів голосування журі та інтерактивного голосування телеглядачів (sms).

Авторами пісні "Gravity" є Михайло Некрасов і Карен Кавалерян.

На другому місці опинилася Даша Медова. Напередодні журі конкурсу обрало 20 фіналістів національного відбору: Оксана Пекун і Максим Новицький; Марія Яремчук; Марієтта; Дмитро Яремчук; Інеш; Злата Огневич; дует "Емоушен"; ансамбль "Гвоздівчанка"; Realivanna; Таня Ширко; група "Трініті"; Ана Стесія; Аліна Гросу ; Даша Медова; Лєна Корнєєва; АнгеліЯ; Едуард Романюта; Матвій Вермієнко; група "ДіО.фільми"; Діма Скалозубов.

Зазначимо, що 58-й міжнародний конкурс "Євробачення-2013" відбудеться у Швеції, в місті Мальме. Півфінали заплановано на 14 травня і 16 травня, а фінал - на 18 травня 2013 р.

Нагадаємо, переможцем "Євробачення-2012", фінал якого пройшов у столиці Азербайджану Баку наприкінці травня ц. р., стала співачка зі Швеції Лорен. Представниця Україну Гайтана зайняла 15-е місце. Російська група "Буранівські бабусі" посіла друге місце. На третьому місці опинився сербський виконавець Желько Йоксимович.

Лорен отримала абсолютну більшість перших місць від учасників європейського голосування, з величезним відривом випередивши російський ансамбль з Удмуртії. Варто зазначити, що шведська співачка вважалася головним фаворитом конкурсу.

Конкурс проходив у палаці Baku Crystal Hall, побудованому на березі Каспійського моря спеціально до "Євробачення". Телеаудиторію конкурсу склали понад 100 млн осіб у 50 країнах світу. Азербайджан отримав право на проведення "Євробачення" після перемоги своїх виконавців на торішньому конкурсі в німецькому Дюссельдорфі.

Україна одного разу вигравала конкурс "Євробачення". У 2004 році кращою піснею була визнана композиція "Дикі танці" у виконанні Руслани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Євробачення-2013 відмовилося вже 10 країн

"Євробачення" проводиться з 1956 року. На перших порах це був суто музичний конкурс, проте після включення до заявки численних країн Східної Європи змагання співаків часто називають "політичним змаганням", оскільки голосують не за кращі пісні, а за країни, які жителі тієї чи іншої країни вважають дружніми.

Нагадаємо, "Євробачення" - конкурс естрадної пісні серед країн-членів Європейського мовного союзу (EBU). Власником усієї інтелектуальної власності, яка виробляється в рамках конкурсу, також є Європейський мовний союз.

У конкурсі беруть участь по одному представнику від кожної з країн-членів Європейського мовного союзу, які подали заявки на участь. Фестиваль проходить у прямому ефірі.

Від кожної країни може брати участь один представник (соліст або музичний колектив), якому належить виконати пісню тривалістю не більше трьох хвилин. Під час виступу на сцені повинно виступати не більше шести артистів одночасно. Переможець визначається шляхом голосування телеглядачів та/або журі, у якому беруть участь всі країни, що виступали у фіналі та півфіналі.

Зазначимо, що Злата Огневич (справжнє ім'я - Інна Леонідівна Бордюг) народилася в Мурманську в сім'ї військового та педагога. Її дитинство пройшло у Криму, в Судаку, де дівчина і почала вчитися музиці. Становлення Злати вже в якості професійної співачки відбулося в Києві, де дівчина стала випускницею музичного училища ім. Глієра і вступила до Київського інституту музики, на відділення джазового вокалу.

Злата Огневич є солісткою Державного ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України, також дівчина співала у латин-бенді. Злата - переможниця численних вокальних конкурсів, в тому числі і безпрецедентного для України проекту "Єдина співаюча радіоведуча" на одній з радіостанцій.

У 2009 році Злата Огневич стала фіналісткою національного відбору конкурсу "Євробачення-2010", але не здобула перемоги. У 2010 р. взяла участь у відборі "Євробачення-2011", посівши друге місце. Виступала в якості спеціального гостя на міжнародному конкурсі "Слов'янський базар" у Вітебську. У 2011 р. на конкурсі Crimea Music Fest зайняла перше місце і додатково отримала приз преси. У 2012 році стала обличчям рекламної компанії курортів Криму.

Зараз ви читаєте новину «Україну на "Євробаченні-2013" представить Злата Огневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі