вівторок, 06 листопада 2018 12:16

Український репер презентував пісню про бої в Донецькому аеропорту

Український репер презентував пісню про бої в Донецькому аеропорту
Український репер Freel випустив пісню про бійців Донецького аеропорту. Фото: liroom.com.ua

Український репер Freel випустив головний трек зі свого нового одноіменного альбому "Спалах".

Цю пісню музикант написав під час останніх боїв за Донецький аеропорт, повідомляє канал 24.

Freel розповів, що події в Донецькому аеропорту його вразили до глибини душі.

"Слідкуючи разом з усією країною за новинами, думав: "Я зобов'язаний щось зробити, не можна сидіти, склавши руки". І написав "Спалах". Плакав і писав, знову писав і знову плакав. Пісня довго лежала, очікуючи свого часу. Повернувся до неї, коли мій кращий друг, письменник Артем Чех, пішов на війну. Я знав, що інколи Чех так само, як герой пісні, телефонує додому з передової, просто щоб сказати дружині, що кохає її, що він живий", – розповів репер.

Першими трек почули захисники Донецького аеропорту у арт-поселенні "Обирок". Репер розповів – виступ був справжнім випробуванням, бо оцінку його творчості давали "кіборги".

"Після виступу дехто з "кіборгів" підходив до мене зі схваленням – кльовий трек, випускай! Чи отримував я колись вищу оцінку своєї творчості? Ні. Чи напишу я колись текст кращий, ніж у цій пісні? Не впевнений. Абсолютно усі кажуть, що це моя краща пісня за життя", - зізнається музикант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прямою дорогою" - Макаревич записав нецензурну пісню про Путіна

Прем'єра дебютного альбому "Спалах" запланована на 19 листопада. До нього увійшло 14 треків. Із них 2 — це традиційні для хіп-хопу скіти (вставки між піснями, які підводять до наступних треків).

Один із цих скітів спеціально для альбому "Спалах" записав письменник Сергій Жадан. Також у збірці буде і спільний трек із Ділею. Музиканти і раніше неодноразово співпрацювали: ще 2010-го Діля та "На Відміну Від" випустили сингл "Обійми мене".

Зараз ви читаєте новину «Український репер презентував пісню про бої в Донецькому аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі