пʼятниця, 31 січня 2014 12:15

Український художник зачарував глядачів живописними картинами "Без ГМО"
8

Грона винограду, соковиті баклажани та помідор величезного розміру. Таку експозицію представили цього тижня в столичній "Dymchuk Gallery". Художник Юрій Соломко назвав свій новий проект "Без ГМО".

Сам автор підкреслює: "Це український південний схід", його мала батьківщина. Тому в картинах так багато тепла, простору, свіжості і здоров'я. Виставка "Без ГМО" - своєрідний спосіб звернути увагу глядача на навколишній світ і задуматися про його справжні цінності.

"Нові технології та генна інженерія обіцяють рішення всіх проблем сьогодні, але нічого не кажуть про завтра — нашого світу, природи, людини", - мистецтвознавець Галина Скляренко наступним чином розшифровує позицію в нових картинах художника. - І тут-то виявляється, що наше українське село, відстале і патріархальне порівняно з західним, з його бабусиними грядками, подекуди ще чистою і незайманою землею - це не тільки "минуле людства", але, може бути, і його остання надія. Тепер позиція художника - програмно антиглобалістська".

Юрій Соломко народився в Криму. Нині живе і працює в Києві. Перш за все художник відомий своїм багаторічним проектом "Мистецька картографія" - картини на географічних картах. Почався він ще 1991-му році. Наприклад, серія "Титани" показує людей, які хочуть піднятися над іншими і змінити світ за своїм розумінням. Частіше це політики, а також медійні "зірки", іноді домогосподарки і офісні службовці. Такими вони стають, оскільки художник вміщує їх у простір карти світу. Кожен з них символізує певну частину планети (континент), де він розташований. Кілька персонажів об'єднані тим або іншим сюжетом: "еротичний", "театр маріонеток", "обивательський".

Виставка триватиме до 10 березня. Галерея знаходиться по вулиці Ярославській, 21. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Український художник зачарував глядачів живописними картинами "Без ГМО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі