четвер, 19 квітня 2018 15:43

Український фільм про Донбас покажуть на Каннському кінофестивалі

Український фільм про Донбас покажуть на Каннському кінофестивалі
"Донбас" Сергія Лозниці покажуть на Каннському кінофестивалі. Фото: Realist.online

Фільм "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці відкриє конкурсну програму "Особливий погляд" 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю. Там відбудеться світова прем'єра стрічки, повідомили в Держкіно України.

"Я щасливий, що зможу поділитися фільмом із найвимогливішою, досвідченою та чутливою публікою – журі та глядачами Каннського фестивалю. Для мене дуже важливо звернути увагу творців та політиків на проблему Донбасу. Наскільки я можу судити, це головна проблема нашого часу. Мова йде не про регіон, країну або політичну систему, а про людство і цивілізації в цілому. Про кожного з нас – сьогодні", – каже Сергій Лозниця.

У фільмі "Донбас" розкажуть історії жителів Сходу України, які потерпають від війни. Сценарій писали на основі документальних матеріалів.

"Особливий погляд" - друга за значимістю конкурсна програма Каннського фестивалю. Свого часу її призерами ставали Вім Вендерс, Кім Кі Дук, Йоргос Лантімос та інші зірки авторського кіно.

Фільм Сергія Лозниці "Щастя моє" (2010) став першою українською стрічкою, яка брала участь в офіційному конкурсі Каннського фестивалю. Пізніше презентував у Каннах свої картини "Майдан" (2014) та "Лагідна" (2017).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каннський кінофестиваль-2018 представив офіційний постер

71-й Каннський кінофестиваль пройде з 8 по 19 травня 2018-го. Головою журі в основному конкурсі цього року стане актриса Кейт Бланшетт. Журі в категорії "Особливий погляд" очолить режисер Бенісіо дель Торо,

Зараз ви читаєте новину «Український фільм про Донбас покажуть на Каннському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі