пʼятниця, 23 грудня 2016 12:41

Український бойовик обійшовся у 20 млн грн
7

Фото: Лук'яшко Катерина

Навесні 2017 року на екрани вийде український бойовик "Червоний" Зази Буадзе. Бюджет фільму становить 20 млн грн. Половину коштів йому забезпечує Держкіно.

Фільм знятий за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи. Це історія українських політв'язнів у радянському концтаборі. Сюжет стрічки розповідає про двох українців, які одночасно воювали за різні ідеали. Тепер вони на каторзі: колишній командир УПА Данило Червоний і радянський льотчик Віктор Гуров. Червоний — із заходу України, Гуров — зі сходу. Чоловіки домовилися між собою протистояти репресіям начальника табору майора Абрамова. Зробили відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши повстання в таборі.

"Слоган фільму - вижити, перемогти, жити. А сам він про перемогу. Одна з головних тем - непрості стосунки двох українців. Вони стоять на радикально різних позиціях. Але знаходять сили об'єднатися. У фіналі перемагають і отримують свободу", - каже режисер Заза Буадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Національність фільму визначають гроші" - продюсер

Над сценарієм до фільму працював Андрій Кокотюха. Зйомки проходили в Кривому Розі, Одесі та на Волині. Головну роль у картині виконує львівський актор Микола Береза, відомий за фільмом "Брати. Остання сповідь". Усього в роботі над стрічкою задіяні близько 40 акторів. Фільм представили на Зимовому кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю 2016.

2017 року на українські екрани вийде чорна комедія "Ізі". Вона стала першим в історії спільним проектом України та Італії. Назва фільму "Ізі" - це скорочення від імені головного героя Ісідоро. Фільм розповідає про 40-річного італійця-невдаху.
Зараз ви читаєте новину «Український бойовик обійшовся у 20 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі