пʼятниця, 15 червня 2012 14:36

Українці зможуть реєструватися на дачах

Українці зможуть реєструватися на дачах
Якщо будинок має точну адресу - у ньому муситимуть реєструвтаи. Фото: yak-prosto.com

Засновник бюро нерухомості "Логутенко і партнери" Сергій Логутенко вважає, що можливість реєструватися на дачі – це хороша законодавча ініціатива, яка дозволить багатьом українцям, що використовують дачу як постійне місце проживання, реєструватися по місцю її знаходження.

Про це він сказав у коментарі для Gazeta.ua.

"Згідно із законопроектом №10254, в перелік категорій житлових будинків потрапляють садиба, котедж, а також дачні та садові будинки, - сказав правознавець. - У Росії реєструватися на дачах можна вже 2 роки, і ця практика добре себе зарекомендувала. Де-юре, реєструватися на дачах можна і зараз, лише потрібно, щоб будиночок входив в кордони адміністративно-територіальної одиниці та мав офіційну адресу. Але навіть якщо дачники звертаються з заявами зареєструвати їх за місцем проживання, то селищні ради їх ігнорують. Згідно з новим законопроектом, вони зобов'язані будуть це робити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аліментщиків контролюватимуть через реєстрацію

У свою чергу президент адвокатської компанії "Шерман" Ілля Бондар відзначив, що реєструватися на дачі можна за наявності у власника документів, що встановлюють його право на це житло.

"Вас можуть хоч зараз зареєструвати навіть в собачій будці, якщо у неї є офіційна адреса, а у вас – документи на цю будку. Для цього не потрібно додаткових законів", - сказав він.

Нагадаємо, законопроект №10254 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються реєстрації місця проживання" розширює перелік категорій житлових будинків, передбачених ст. 381 Цивільного кодексу і ст. 4 Житлового кодексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У будинку для безпритульних можна дивитись телевізор та грати в шахи

Згідно з проектом, садиба, котедж, а також дачні і садові будинки визначаються як житлові.

Даний законопроект відносно реєстрації місця проживання визнаний конституційним і схвалений комітетом з питань правової політики Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Українці зможуть реєструватися на дачах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі