вівторок, 10 травня 2011 09:47

У Києві реєструвати автомобілі можна буде по Інтернету

У Києві реєструвати автомобілі можна буде по Інтернету

З завтрашнього дня новий автомобіль можна зареєструвати по Інтернету. Для тих, хто знімає або ставить на облік уживане авто, все залишається, як і раніше, розповіли у прес-службі столичної ДАІ. Вигода для автовласника – у тому, що це дозволить йому заощадити час (1,5-2 години) при отриманні номерів, адже у МРЕВ уже буде його заповнена заява, яку треба заздалегідь надіслати електронною поштою туди за місцем реєстрації (прописки) власника машини, пише "Сeгодня".

Але за отриманням номерів необхідно з'явитися особисто на наступний день після відправлення заяви по e-mail, надавши авто для огляду експертові та сплативши всі послуги. Реєстрація коштує, як і зазвичай, 38 грн. (огляд - 11 грн., оформлення документів - 15, плата за реєстрацію - 12), номери теж - 91,5 грн.

Бланк документа можна скачати за адресою: http://udai.kiev.ua/. Якщо виникнуть питання, як його заповнювати, можна передзвонити у МРЕВ та проконсультуватися. Журналісти перевірили: посилання працює, а самі питання ускладнень не викликали. У заяві треба вказати дані про власника автомобіля, місце його проживання, його контактний телефон, а також технічні характеристики машини і підстави для реєстрації (митна декларація, довідка-рахунок – всі ці документи видають в автосалоні при продажі).

У прес-службі ДАІ кажуть, що послугу вводять як експеримент і сподіваються, що вона буде затребувана, враховуючи, що щодня у Києві реєструють близько 50 тільки нових автомобілів (по 4-5 на МРЕВ), і на це зазвичай іде цілий день. "Це хороша ідея, особливо для автогосподарств, які реєструють багато автомобілів. Але щоб вона працювала, потрібно без помилок заповнити заяву - одна буква не та, і вся робота нанівець", - говорить зававтотранспортом великого холдингу Євген Линів.

Зараз ви читаєте новину «У Києві реєструвати автомобілі можна буде по Інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі