четвер, 13 квітня 2017 17:37

Україна та Ізраїль разом зніматимуть кіно

Україна та Ізраїль разом зніматимуть кіно
Україна та Ізраїль займуться спільним кіновиробництвом Фото: Filmstreet

Україна та Ізраїль займуться спільним кіновиробництвом. Верховна Рада схвалила угоду з Ізраїлем про спільне виробництво фільмів.

Угоду підписали в Єрусалимі 22 грудня 2015 року. Вона передбачає, що уряди двох країн заохочуватимуть спільне кіновиробництво Ізраїлю та України. Сьогодні урядовий законопроект №0143 підтримав 271 народний депутат. Угода діятиме 5 років. Потім може продовжитися, якщо захочуть обидві держави.

"Будь-яка копродукція сьогодні - це зручний та дієвий інструмент створення кіно. Копродукція з будь-якою країною - це добре. Використовувати можна по-різному. Знімати кіно, дія в якому розгортається в Україні та Ізраїлі. Залучати кошти з українського Держкіно і ізраїльського фонду. Не складно домовитися нашим та їхнім кінопрофесіоналам, адже там багато вихідців з радянських країн", - каже кінокритик Антон Філатов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські серіали орієнтуються на російські стандарти

Документ передбачає створення спільної кінематографічної комісії з експертів двох країн. Фільми, які створять у результаті співпраці, користуватимуться пільгами. Всі, хто братиме участь у роботі над фільмами, мають бути громадянами або України, або Ізраїлю. Якщо до співпраці захоче долучитися інша країна, вона повинна компенсувати 10% бюджету фільму.

23 березня Верховна Рада ухвалила закон "Про державну підтримку кінематографії в Україні". Він сприятиме боротьбі з піратством в інтернеті. А державне фінансування повнометражних фільмів зросте з половини бюджету картини до 80%.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Ізраїль разом зніматимуть кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі