вівторок, 08 грудня 2020 00:45

У серіал "Корона" відмовилися додати попередження, що сюжет вигаданий

У серіал "Корона" відмовилися додати попередження, що сюжет вигаданий
Принцесу Діану втілила 24-річна англійка Емма Коррін. "Корона" є найдорожчим серіалом в історії, виходить на стрімінговій платформі Netflix. Фото: Netflix

Творці серіалу "Корона" стрімінгової платформи Netflix відмовилися додавати попередження для глядачів про те, що деякі сцени є вигадкою. Це вимагає міністр культури Великої Британії Олівер Доуден. Вважає, що покоління глядачів, які не жили в часи принцеси Діани, сприймають стрічку як достовірну.

"Ми завжди позиціонували "Корону" як драму, і ми впевнені, що наші глядачі розуміють, що це вигадка, яка в основному базується на історичних подіях. Як результат, ми не плануємо і не бачимо потреби додавати відмову від відповідальності", - йдеться в заяві Netflix.

Творець "Корони" Пітер Морган завжди називав його "втіленням креативної уяви з постійною боротьбою між документальністю та драматургією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали весільну сукню принцеси Діани - серіал "Корона"

Також серіал розкритикував брат принцеси Діани граф Чарльз Спенсер. Відмовився надавати для зйомок родинний замок Олпорп.

"Мене турбує, що люди дивляться серіал і забувають, що дивляться художню стрічку. Особливо це стосується іноземців, - казав граф в одному з інтерв'ю. - У серіалу багато домислів і вигадок, чи не так? Ви можете покладатися на факти, але деталі між ними - не факт. Я вважаю своїм обов'язком заступатися за Діану, коли це необхідно. Вона залишила мене опікуном своїх синів. Моя роль - зберегти про неї пам'ять".

Колишній прес-секретар британської королівської сім'ї Дікі Арбітер розповів BBC, що саме вважає вимислом у "Короні":

- Те, що принц Чарльз постійно сутулився;
- Зустріч Чарльза і Камілли Паркер-Боулз;
- Присутність офіцера британської армії та придворного королеви Мартіна Чартеріс. Події сюжету розгортаються з 1977 по 1990 роки. Насправді Чартеріс покинув пост 1977-го;
- Зустріч, під час якої приватний секретар принца Чарльза запитує Діану, чи достатньо у неї міцна психіка для самостійної поїздки в Нью-Йорк. За словами Арбітера, такої зустрічі насправді не було та секретар ніколи б не сказав такого.

Четвертий сезон серіалу "Корона" вийшов 15 листопада на Netflix. Є найдорожчим серіалом в історії. Розповідає про британську монаршу родину. Знялися Джилліан Андерсон, Емма Коррін, Олівія Колман і Хелена Бонем-Картер.

Принцесу Діану втілила 24-річна англійка Емма Коррін. У подальших сезонах Діану зіграє австралійка Елізабет Дебікі.

Серіал подивились 29 млн глядачів.

Зараз ви читаєте новину «У серіал "Корона" відмовилися додати попередження, що сюжет вигаданий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі