середа, 18 січня 2012 15:18

У романі Михайла Бриниха про апокаліпсис мерці їдять живих

У романі Михайла Бриниха про апокаліпсис мерці їдять живих

17 січня у столичній книгарні "Є" презентували роман письменника Михайла Бриниха "Хліб із хрящами". Книжка з'явилася у київському видавництві "Ярославів Вал". Письменник описав Апокаліпсис у селі Міцне біля Києва. Мерці вилазять з могил і починають їсти живих.

"Диктатор, який очолює країну є замовником зомбі-апокаліпсису,  - розповідає письменник. - Він виник у результаті експерименту, який просто пішов не так. Чим усе закінчилося — тут не сказано. Я прихильник відкритих фіналів. Ясно, що все закінчиться погано. Така ознака жанру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На роботі ніхто не знає, що я пишу книги" - Дара Корній презентувала роман

Михайло Бриних каже, що живі мерці мають один інстинкт — жерти живу плоть.

"Це важливо, бо це єдиний інстинкт сучасної цивілізованої людини. Вона, у першу чергу, є споживачем. Ми - живі мерці, бо споживаємо безкінечно, ми прагнемо жерти більше, смачніше і зупинити нас у цьому неможливо. Жанр "живих мерців" покликаний показати жорстоке, але правдиве обличчя сучасної людини".

На думку видавця Михайла Слабошпицького, видати "Хліб з хрящами" - для видавництва великий ризик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новій книзі Жадан поєднав Біблійні сюжети з криміналом

"Буде багато людей, які це не сприймуть, - каже Слабошпицький. -  Коли видали "Енциклопедію російської душі" Віктора Єрофеєва, мені дзвонили на радіоефіри і казали "А там же ненормативна лексика!". У романі Бриниха буде всякого. Думаю, у нього з'явиться багато рецензентів, що будуть розказувати, якою має бути справжня література. Видавництво мусить представляти  найкраще, що є в усіх поколіннях і напрямках української літератури".

Книжку продають за 45 гривень.

Зараз ви читаєте новину «У романі Михайла Бриниха про апокаліпсис мерці їдять живих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі