вівторок, 21 листопада 2017 17:59

У прокат виходить перший у світі фільм, намальований олією на полотні

У прокат виходить перший у світі фільм, намальований олією на полотні
В прокат виходить перший анімаційний фільм, намальований на полотні. Фото - brod.kz

В український прокат виходить стрічка "Ван Гог. З любов'ю, Вінсент"(англ. Loving Vincent). Це перший у світі анімаційний повнометражний фільм, повністю намальований олійними фарбами на полотні.
Розповідає історію нідерландського живописця постімпрессіоніста Вінсента Ван Гога. Автори сценарію і режисери Дорота Кобела і Хью Велшман. Створення профінансував польський Інститут кіномистецтва. Кошти для перепрофілювання художників на аніматорів частково зібрали через платформу Kickstarter.

Створювали 125 художників з 19 країн світу. Кожен з майже 65 000 кадрів намалювали в тій же техніці, в якій працював Ван Гог.

Вперше фільм показали 12 червня 2017 року на Міжнародному фестивалі анімаційного кіно у французькому Ансі.

У проекті взяли участь 13 художників з України. В тому числі киянка Тетяна Очередько разом із сестрою-близнючкою Катериною, яка увійшла до списку 20 кращих художників студії.
"Зробили окремий набір для українців, коли вже 30 відсотків фільму були готові, - розповідає Тетяна.- Працювали три студії: у польських містах Гданську, Вроцлаві, в Афінах, Греція. В роботі використовували лише фарби серії "Ван Гог" (лінія професійних масляних фарб, що виготовляють у Нідерландах). Малювали в двох стилях - нуар (чорно-білий), і кольором. В чорно-білих тонах - покажуть реальні факти з життя художника. Колір маркує альтернативний сюжет. Чи помер художник сам - чи йому хтось "допоміг" - автори представляють свою версію історії. Також кольори передають стиль художника. Герої картин Ван Гога встають і розповідають гіпотези щодо його життя й смерті. У фільмі використали більше 100 картин митця. Знімали акторів на зеленому тлі, а потім "накладали" на полотна Ван Гога. Українські митці намалювали за 10 місяців більше 10 тис. картин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не думав, що вставатиму серед ночі і піду туди, де стріляють - живописець Матвій Вайсберг

"Участь у створенні фільму - подяка Ван Гогу за його творчість, за те, що відкрив нові можливості в живописі. Його бачення та поєднання кольорів, відтінки й гра нюансів досі надихає митців та поціновувачів мистецтва. Чекаємо на прем'єру з українською озвучкою, - каже Тетяна. - Як би не зіграли актори - глядачі дивитимуться, як відпрацювали художники, чи змогли передати кольори й стилістику".

На українські екрани "Ван Гог. З любов'ю, Вінсент " виходить 23 листопада.

У Вінниці представили виставку дряпанок, на яких зображені Герої Небесної сотні.

Їх виготовив майстер Петро Пипа із села Андрушівка Погребищенського району. На гусячих яйцях зобразив 101 героя Небесної сотні.

Зараз ви читаєте новину «У прокат виходить перший у світі фільм, намальований олією на полотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі