пʼятниця, 04 грудня 2015 12:30

"У ліванському паспорті написано, що я принц" — у Києві відкрили фотовиставку "Помішані"
8

Фото: Тарас Подолян

3 грудня у столичному ТРЦ Gulliver відкривалася фотовиставка спецпроекту "Помішані". Це - проект арт-журналу theNorDar.Показують 55 портретів людей із змішаним корінням.

"Якось з моєї подругою Ліліт Саркісян, головним редактором арт-журналу "theNorDar" задумали створити спільний проект. Вирішили, що цікаво було б розповісти сімейні історію людей із змішаним корінням. Оголошення про пошук героїв розміщували у соціальних мережах та на сайті журналу. Обирали їх так, щоб національності не повторювалися. Всього вдалося зібрати 65 героїв. Кожній вихідні проводила інтерв'ю та фотографувала когось із них. З однією людиною працювала близько 2 годин", - розповіла Gazeta.ua фотограф і кореспондент Кріс Кулаковська. Вона фотографувала героїв проекту і брала у них інтерв'ю.

"Я теж — помішана. У мені тече українська, польська та осетинська кров. З першого погляду видно, що я — нетипова слов'янка. Маю витягнутий ніс і вилиці, темне волосся і зелені очі", - додала вона.

З відомих людей у проекті взяли участь співачка Джамала, Анна Завальська та Софі Віллі, письменниця Ірена Карпа та продюсер Валід Арфуш.

"Я народився в Лівані. Прожив там до 16 років і переїхав у Францію, а потім — в Україну. У моїх жилах тече чисто ліванська кров — і по матері, і по батькові. Мої предки — із королівської родини. У ліванському паспорті так і написано "принц Валід Арфуш", - розповів продюсер.

"Ліванське виховання від українського дуже відрізняється.Сину не дозволяю пити алкоголь, вчу його поважати матір і старших", - додав Арфуш.

"У моїх жилах тече українська, вірменська та кров кубанських козаків. Моя бабуся по батьковій лінії Лідія Шевченко жила на Кубані. У молодості мала роман із вірменином Юріком. Він зробив їй дитину і втік. У цей час туди приїхав на службу мій дідусь. Побачив бабусю і зразу у неї закохався. Додому вже повернувся з дитиною і коханою жінкою", - поділився учасник проекту Сергій Курушкін

"Дідусь і бабуся — повні протилежності. Вона любить займатися спортом, їздить на моторолері. Хоч їй вже за 70, палить і однією рукою може здати колоду карт. Дід походить з інтелігентною родини. Грає на фортепіано, любить слухати Френка Сінатру. Він все життя працював звичайним робочим на заводі. Але на роботу завжди ходив у костюмі і білій сорочці",- додав він.

Сергій працює сімейним лікарем. Має рідного брата.

"З братом зовні ми зовсім не схожі. Мені передалася вірменська кров від батька, а він вдався в маму. Характерами ми теж відрізняємося. Юра — дуже спокійний і домашній. Я ж — повна протилежність. Люблю подорожі та екстремальні види спорту", - сказав Курушкін.

"На роботі доводиться зустрічати людей із дуже цікавими комбінаціями крові. Коли спостерігав за ними, зрозумів, що бути помішаним - не тільки красиво, а й корисно для здоров'я. Наукою вже доведено, що люди з мішаною кров'ю живуть довше і менше хворіють", - додав він.

Фотовиставка працюватиме до 3 лютого. Вхід — безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «"У ліванському паспорті написано, що я принц" — у Києві відкрили фотовиставку "Помішані"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі