середа, 17 серпня 2011 11:10

У Коломиї зібрали найкращий український гумор

У Коломиї зібрали найкращий український гумор

У Коломиї відкрився центр гумору. У  музеї "Весела оселя" зібрали перли українських жартів.

Ініціатором створення центру гумору виступив відомий гуморист Микола Савчук, повідомила прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації.

Розмістили музей гумору у невеличкій залі старовинного будинку. У центрі зібрано понад півтисячі книжок та періодики українського гумору. У колекції є вибрані  збірники анекдотів і тостів, компакт-диски із записами відомих українських гумористів. Також ініціатори зібрали аудіокасети та класичні комедії українського кіно.

Окрім української класики гумору, у "Веселій оселі" можна ознайомитись з  гумористичними виданнями із Росії, Англії, Польщі, Франції, США, Італії, Китаю. Окремий куток присвячений відомому карикатуристу, художнику, видавцеві журналів "Комар" і "Лис Микита" Едвардові Козаку, який працює під псевдонімом "Еко" .

Інтер'єр музею спроектував коломийський художник Мирослав Ясінський.

У Центрі гумору планують проводити майстер-класи для гумористів-початківців, літні школи, симпозіуми карикатуристів і шаржистів, виставки їхніх робіт та гумористичні конкурси.

За словами голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, цей гумористичний музей внесуть до каталогу туристичних маршрутів області.

Зараз ви читаєте новину «У Коломиї зібрали найкращий український гумор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі