четвер, 29 вересня 2011 19:30

У київському метро читають польських поетів
6

Фото: Фото: litakcent.com

У Києві відкрили проект "Вірші в метро", організований Польським інститутом у Києві.

На відкритті проекту в столичній книгарні "Є" були гості з Польщі – поети Войцех Бонович, Ришард Криницький та Мажанна Кєляр. Україну представляв, а також модерував вечір поет і перекладач Андрій Бондар.

Ядром цього проекту є експозиції віршів у столичному метрополітені – 30 віршів 30 сучасних польських поетів – від класиків (Чеслав Мілош, Віслава Шимборська, Тадеуш Ружевич, Збіґнєв Герберт) до талановитої молоді (Яцек Денель, Кшиштоф Сівчик та ін.).

З 26 вересня по 9 жовтня почитати польську поезію можна, скажімо, на стінах стадіону "Динамо" в Маріїнському парку або ж на алеї між "червоним корпусом" Національного університету імені Тараса Шевченка й Ботанічним садом. Мандрує поезія також вагонами київського метро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поет Павло Вольвач за місяць пише 8-10 віршів

"Вірші в метро" – проект, доступний широкому загалу. 1 млн 600 тис пасажирів перевозить за день столичне метро", — розповів Володимир Федоренко, керівник КП "Київський метрополітен". Тобто, йдеться про мільйони потенційних читачів поезії.

"Приємно, що поезія продирається в заборонені зони, які були від "совєтських" часів сильно табуйовані. І в метро не можна було ні знімати камерою, ні фотографувати. А тут аж ціла поезія спускається під землю", – зауважив поет і перекладач, учасник акції "Вірші в метро" Андрій Бондар.

Зараз ви читаєте новину «У київському метро читають польських поетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі