неділя, 02 жовтня 2011 13:31

У Донецьку Волочкову зустрічали на БТРі

XVIII міжнародний фестиваль "Зірки світового балету" стартував у нинішньому році в Києві і в Донецьку. Сенсацією стала участь 43-річного Володимира Малахова, якого критики називають найкращим танцівником планети.

"Коли помер Нурієв, на Заході сказали: "Король помер, хай живе Король!", маючи на увазі Малахова в якості нового короля", - сказав перед початком фестивалю його засновник Вадим Писарєв.

Малахов поділився з кореспондентом Gazeta.ua про свої гонорари.

"Можу сказати, що мої гонорари зростають. Однак, в Україну я приїхав не заради грошей і заробітку, а заради своїх батьків. Усього на півдня заїду в Кривий ріг, де не був 21 рік, а потім лечу до Берліна і вже в середу буду в Буенос-Айресі", - сказав Малахов.

Володимир Малахов народився в Кривому Розі. З тих пір, як поїхав на захід в 1991 році, він 4 рази був у Києві, а в Донецьк прилетів вперше.

На відкритті фестивалю Володимир Малахов зі своєю партнеркою Надією Сайдаковою показали фрагмент з балету "Парк" на музику Моцарта. Цей сучасний спектакль критики вважають хореографічним шедевром, його автора удостоїли призу на міжнародному конкурсі "Benois de la Danse" у Великому театрі (Москва, 1998). А на міжнародному конкурсі "Video Danse" (Ніцца, 1999) він отримав головний приз з рук захопленої Майї Плісецької. Але донецькі глядачі сприйняли виступ Володимира Малахова досить прохолодно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Малахов танцював 25 версій "Лебединого озера"

Оваціями супроводжувався виступ грузинської зірки Ніно Ананіашвілі. Бурхливо вітали росіянку Анастасію Волочкову, яка вийшла на сцену в супроводі дев'яти акробатів.

У нинішньому році донеччани зустріли балерину в аеропорту на БТРі, який зсередини був оброблений за останньою модою і мав шкіряний салон.

Загальний бюджет фестивалю становить близько 10 млн. грн.

Міжнародний фестиваль "Зірки світового балету" вважається одним з найбільш престижних світових танцювальних форумів. Він заснований народним артистом України Вадимом Писарєвим в 1994 році. Фестиваль традиційно проходить під патронатом дружини Президента України Людмили Янукович.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку Волочкову зустрічали на БТРі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі