вівторок, 21 січня 2014 15:24

"Творити картини допомагають кіт Вася і кішка Мурка" - виставка родини Лашко
23

Фото: Фото: Тарас Подолян

Наприкінці минулого тижня у столичному Центрі української культури та мистецтва відкрилася виставка родини Лашко із міста Камянець-Подільський "Поліфонія душ сімейного квартету". Представлені роботи Володимира Лашко, його дружини Наталії, сина Ілля та доньки Людмили.

"Ми з Володимиром познайомилися під час навчання в університеті. Одружилися і почали разом творити українську культуру. Коли у нас народилися діти, вони теж приєдналися до цього процесу. Разом вишиваємо, малюємо і робимо аплікації", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua Наталія Лашко.

Експозиція виставки розташована на двох поверхах. На першому показують картини вишиті соломою і гладдю, роботи у техніці арт-квілінг та витинанки. На другому — картини, написані маслом та аквареллю.

"Найчастіше відвідувачі зупиняються біля наших робіт із соломки. Вони їх довго роздивляються, бо не можуть повірити, що соломою можна вишивати. Та насправді цю техніку знають багато людей. Однак майже ніхто її не застосовує. Соломою треба мислити, її треба відчувати. Готова робота завжди суттєво відрізняється від ескізу, бо сам малюнок на тканину не перенесеш", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua Наталія Лашко.

"Солома - це пластичний матеріал. Працювати з нею складно і водночас приємно. Всі картини вишиті соломою існують в одиничному екземплярі. Жодному роботу повтори не вдасться", - додала вона. На виставці Наталія Лашко також показує картини вишиті гладдю та виконані у техніці арт-квілтінг.

"Для робіт у техніці арт-квілтінг бере лише бавовняні тканини. Якісні матеріали дорогі. Ціни починаються від 170 гривень за метр тканини. Одна роботу роблю кілька місяців", - розповіла майстриня. "Творити картини допомагають кіт Вася і кішка Мурка. Коли бачать, що я працюю, вилазять на стіл і своїми лапами притримують основу, щоб не сповзала вбік", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «"Творити картини допомагають кіт Вася і кішка Мурка" - виставка родини Лашко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі