вівторок, 26 лютого 2019 21:45

Тріумф Рамі Малека та інші рекорди, які встановили на "Оскарі"

Автор: indiewire.com
  Рамі Малек став першим актором арабського походження, який здобув премію "Оскар". Його нагородили за роль британського співака Фредді Мерк'юрі у біографічному фільмі “Богемна рапсодія”
Рамі Малек став першим актором арабського походження, який здобув премію "Оскар". Його нагородили за роль британського співака Фредді Мерк'юрі у біографічному фільмі “Богемна рапсодія”

Gazeta.ua підготувала добірку головних рекордів, які встановили на цьогорічній церемонії вручення кінопремії "Оскар".

Американець єгипетського походження Рамі Малек став першим актором арабського походження, який здобув "Оскар". Переміг у номінації "найкраща чоловіча роль" за фільм "Богемна рапсодія", де зіграв лідера британського рок-гурту "Квін" - Фредді Мерк'юрі. Раніше на премію Американського кіноакадемії номінували єгипетського актора Омара Шарифа. 1963 року він був представлений у категорії "найкраща чоловіча роль другого плану" за стрічку "Лоуренс Аравійський", але не переміг.

Альфонсо Куарон став першим кінематографістом, якому вручили премію і за найкращу режисуру, і за найкращу операторську роботу. Отримав нагороди за чорно-білу автобіографічну картину "Рома". Крім того, фільм став першою мексиканською стрічкою, що перемогла в номінації "найкращий фільм іноземною мовою". Кіно знято іспанською та міштекською мовами.

Супергеройський бойовик "Чорна Пантера" став першим із двадцяти фільмів франшизи Кіновсесвіт Marvel, що здобув "Оскар". Картину відзначили у трьох категоріях: "найкраща музика", "найкраща робота художника-постановника" і "найкращий дизайн костюмів".

Магершала Алі став другим після Дензела Вашингтона темношкірим актором, який отримав більш ніж одну оскарівську статуетку. Цьогоріч йому вручили нагороду за найкращу чоловічу роль другого плану у драмедії "Зелена книга". Два роки тому Алі відзначили у тій самій номінації за роль у фільмі "Місячне сяйво".

Гленн Клоуз, яка була представлена в категорії "найкраща жіноча роль" за стрічку "Дружина", втримує антирекорд як акторка з найбільшою кількістю номінацій без перемоги. Цьогоріч її номінували всьоме. А нагороду здобула Олівія Колман за роль англійської королеви Анни Стюарт у картині "Фаворитка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблеми українців та американців подібні

На 91-й церемонії вручення "Оскара" найкращим фільмом 2018 року Американська кіноакадемія визнала біографічну драмедію "Зелена книга" режисера Пітера Фарреллі. Розповідає реальну історію подорожі темношкірого піаніста та італійця-водія південними штатами США в часи панування расистських упереджень в американському суспільстві.

Зараз ви читаєте новину «Тріумф Рамі Малека та інші рекорди, які встановили на "Оскарі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі