середа, 03 серпня 2011 14:10

Треті "Трансформери" зібрали в прокаті більше мільярда доларів

Треті "Трансформери" зібрали в прокаті більше мільярда доларів

Третя частина франшизи "Трансформери", знята в 3D, подолала мільярдну планку, зібравши 338 мільйонів доларів у США та Канаді і 663 мільйонів доларів у всьому іншому світі, повідомляє в середу ресурс Deadline.com з посиланням на реліз студії Paramount.

"Трансформери: Темна сторона місяця" (Transformers: Dark of the Moon) - перша в 99-річній історії студії Paramount картина, котра подолала мільярдний бар'єр", - заявив президент компанії Бред Грей.

Декількома днями раніше цифри в 1 мільярд доларів досягла заключна частина епопеї про Гаррі Поттера, яка зібрала 318,5 мільйонів доларів у США та Канаді і 690 мільйонів в інших країнах і яка стала найуспішнішим в зарубіжному прокаті проектом студії Warner Bros і потрапила в десятку рекордсменів-мільярдерів, де перше місце ділять "Аватар" з "Титаніком".

Однак поки ані "Гаррі Поттер і Дари Смерті", ані "Трансформери" не змогли здолати четвертих "Піратів Карибського моря" - пригоди Джека Горобця у виконанні Джоні Деппа залишаються найкасовішим релізом 2011 року з загальною сумою 1,033 мільярда доларів і займають четверте місце в десятці найуспішніших проектів за всю історію кінематографа.

"Трансформери" - історія про війну двох кланів розумних і здібних до трансформації роботів - автоботів і десептиконів, в яку виявилося втягнуте людство. Спочатку небанальний сюжет до останньої частини трилогії став зовсім простим. Частково він заснований на реальних подіях - висадки на Місяць 20 липня 1969 екіпажу "Аполлона-11" на чолі з Нілом Армстронгом. Для більшої переконливості в початок фільму увійшли і документальні кадри старту корабля. Крім того, в історії беруть участь чорнобильська трагедія, виявлення Армстронгом інопланетного корабля на зворотному боці Місяця і прибуття на Землю ватажка планети Кібертрон, грізного робота Сентінел Прайма, який прагне перетворити людей на рабів.

Прем'єрою третіх "Трансформерів", яких режисер Майкл Бей вважає найвдалішим фільмом за всю трилогію, відкривався 23 червня Московський міжнародний кінофестиваль.

Зараз ви читаєте новину «Треті "Трансформери" зібрали в прокаті більше мільярда доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі