вівторок, 03 грудня 2013 16:40

The Retuses представить у Києві незвичний альбом, де зашифровані історичні особистості

The Retuses представить у Києві незвичний альбом, де зашифровані історичні особистості
Фото: vk.сom

Гурт The Retuses представить у Києві достатньо незвичний альбом "Astra". Концерт відбудеться 14 грудня в Малій Опері, по вулиці Дегтярівській, 5.

Попередній альбом "Waltz Baltika!" був навіяний юнацькими спогадами і враженнями про поїздку на Балтійське море. Новий - зовсім інший за концепцією. "Astra" цілком пов'язаний з тими чи іншими персонажами, котрі жили в ту, чи іншу історичну епоху. Кожна пісня тут є монологом, уривок з листа чи епітафією і присвячена конкретній людині. Імена цих людей, а також конкретні факти і які-небудь деталі Михайло Родіонов навмисно не називає, пропонуючи кожному слухачеві самостійно вибудувати загальну картину платівки, яка може істотно відрізнятися від авторського задуму. У "Astra" єдиний сюжет, а всі пісні, що сюди входять, взаємопов'язані між собою і названі іменами сузір'їв.

"Слово "Астра" російською - це "квітка", з латині "Astra" - це "зірки", - розповідає Михайло Родіонов. - "Per aspera ad astra" ("Через терни до зірок"). А оскільки ця платівка сповнена символізму, я виріши , що немає найбільш відповідного і, разом з тим, більш давнього символу, ніж зірки. Вийшла доволі промовиста назва".

Як і над попереднім альбомом, Михайло Родіонов працював над "Astra" протягом більш ніж двох років. Весь альбом російськомовний.

The Retuses - самостійний музичний проект Міші Родіонова, сформований в 2007 році в Росії. Одні називають їх стиль виконання інді-фолком, інші бачать у них схожість з "Beirut", а для когось це одна з хороших варіацій прочитання поезії Сергія Єсеніна. Музиканти номінувалися на премію Артемія Троїцького "Степной Волк" і увійшли до двадцятки кращих нових російських груп за версією журналу "Time-Out".

Зараз ви читаєте новину «The Retuses представить у Києві незвичний альбом, де зашифровані історичні особистості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі