пʼятниця, 28 серпня 2020 15:20

"Тенет" Крістофера Нолана вийшов у прокат

Автор: kinomania.com.ua
  Американський актор Джон Девід Вашингтон у фільмі "Тенет" грає спецагента, який має відвернути знищення світу. Його міжнародна місія розгортається за межами реального часу. Бойовик режисера Крістофера Нолана показують в українських кінотеатрах із 26 серпня
Американський актор Джон Девід Вашингтон у фільмі "Тенет" грає спецагента, який має відвернути знищення світу. Його міжнародна місія розгортається за межами реального часу. Бойовик режисера Крістофера Нолана показують в українських кінотеатрах із 26 серпня

Науково-фантастичний бойовик "Тенет" англійського режисера Крістофера Нолана вийшов в український прокат 26 серпня.

Озброєний єдиним словом – Тенет – секретний агент бореться за виживання всього світу. Подорожує світом міжнародного шпигунства з місією, що розгортається за межами реального часу, за сюжетом.

"Це не подорож крізь час. Це інверсія", - каже головний герой, якого зіграв американський актор Джон Девід Вашингтон. Його напарника втілив англієць Роберт Паттінсон. Також у фільмі знялися Елізабет Дебікі, Аарон Тейлор-Джонсон, Майкл Кейн і Кеннет Брана в ролі головного антагоніста - російського олігарха.

"Сценарій стрічки я прочитав більше разів, ніж будь-яку іншу річ, над якою працював. Це було схоже на щоденне розгадування кросворду Times", - каже Брана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У фільмі нема шокуючого фіналу"

За задумом Крістофера Нолана, "Тенет" - перший блокбастер після карантину, символ відродження кінотеатрів. Бюджет становить понад $200 млн. Для однієї зі сцен розбили справжній Boeing 747, бо це було дешевше, ніж використовувати комп'ютерну графіку.

"Це мій наймасштабніший і найамбітніший проєкт. Відправна точка – шпигунське кіно, але охоплюємо й інші жанри, - каже режисер. Над сценарієм працював 7 років. - Картина не про подорожі в часі, а про сам час і способи його функціонування. В основі лежить ідея інверсії - про те, що матерія має протилежну ентропію, тобто рухається у зворотному щодо людей хронологічному порядку".

Зйомки проходили в 7 країнах: Естонії, Данії, Індії, Італії, Норвегії, Великій Британії та США. Дія прологу розгортається в Національній опері України. Київські сцени фільмували в естонському Таллінні.

Композитор фільму - Людвіг Йоранссон, лауреат премії "Оскар" за саундтрек супергероїки "Чорна пантера".

"Тенет" - 11-й фільм Крістофера Нолана. Серед інших його робіт - "Пам'ятай", "Початок", "Інтерстеллар", "Дюнкерк", а також трилогія про Темного лицаря. Загалом зібрали $4,7 млрд у світовому прокаті. Нолан входить у топдесяток найкасовіших режисерів. Має 5 номінацій на "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «"Тенет" Крістофера Нолана вийшов у прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі