вівторок, 04 вересня 2012 15:58

Табачник переплутав рейтинги, до яких нібито потрапив Київський університет

Табачник переплутав рейтинги, до яких нібито потрапив Київський університет
Фото: interesniy.kiev.ua

Київський національний університет імені Тараса Шевченка увійшов у міжнародний рейтинг університетів - але не Times, як раніше заявляв міністр освіти, а QS. Про це повідомив проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров.

"Київський національний університет імені Тараса Шевченка дійсно увійшов в міжнародний рейтинг університетів - але не Times, а QS. Це один з чотирьох найбільш авторитетних рейтингів університетів у світі", - відзначив Бугров.

За його словами, поки офіційно це не оприлюднено - оприлюднення рейтингів QS проведе 11 вересня в Лондоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати запросили до себе не лише міністра МВС, але й Табачника

"Але у нас вже є лист від цієї організації, яке підтверджує те, що наш університет увійшов у цей міжнародний рейтинг. Просто за умовами QS до 11 вересня ми не можемо оголошувати про це", - заявив проректор.

Він повідомив, що документальні докази входження в рейтинг університет зможе надати тільки після зазначеної дати.

"Для того щоб потрапити в рейтинг - достатньо було просто захотіти. Ми захотіли. Плідно співпрацювали з представниками QS, кілька разів запрошували їх регіонального директора до нас. За допомогою фахівців QS ми провели внутрішній аудит університету - це було необхідно для визначення показників, передбачених рейтингом . Отримали досить високі показники ", - розповідає Бугров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський університет до жодного рейтингу не потрапив - Times Higher Education

За його словами, для університету входження до цього рейтингу означає не тільки високе визнання, але і користь - зокрема, приплив іноземних студентів.

"Зараз багато хто в Україні говорить про те, що якість вищої освіти вітчизняної нікуди не годиться. Насправді, просто потрібно вміти правильно себе показати", - зазначив Бугров.

"Що ж стосується якості освіти - близько 50 наших бакалаврів, які вивчають, у першу чергу, фізику, хімію, біологію, кожен рік виїжджають продовжувати навчання у найкращих університетах Європи і США, куди їх беруть без будь-яких програм", - додав проректор КНУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти подарують Табачнику бритву, щоб він зголив свою бороду

Раніше повідомлялося, що міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що Київський національний університет імені Шевченка увійшов в один з провідних міжнародних рейтингів університетів Times Higher Education.

Зараз ви читаєте новину «Табачник переплутав рейтинги, до яких нібито потрапив Київський університет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі