середа, 30 серпня 2017 14:58

Штучні нейрони дописали продовження "Гри престолів"

Штучні нейрони дописали продовження "Гри престолів"
motherboard

Штучна нейронна мережа написала продовження книги "Пісні льоду і полум'я", яка лежить в основі кіносаги "Гра престолів". Про це повідомляє motherboard.

Автор - інженер Зак Тоут, шанувальник книжок та фільмів "Гра престолів - запрограмував мережу (RNN) для прогнозування подій 6-ї частини роману.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Японії випадково знайшли український фільм початку ХХ ст.

На основі інформації з попередніх книг мережа нейронів мала створити справжній сіквел, хоча це вдалось не повністю. Наприклад, у деяких випадках він написав про персонажів, які вже померли. Зокрема, програма визначила, що в шостій частині саги Джеймі Ланністер вб'є королеву Серсею, а Дейнеріс Таргарієн помре від отрути Варіса.

"Нейромережі недостатньо, щоб створити повноцінну книжку, - сказав Тоут, який щойно закінчив курс Udacity зі штучного інтелекту. - Якби вона була на це спроможна, то хороші автори лишилися б без роботи. Модель прагне створити нову книгу і взяти все до уваги, але робить багато помилок, оскільки технології для навчання ідеального текстового генератора, який може запам'ятати складні сюжети на мільйони слів, не існує".

Передбачений штучними нейронами новий розділ книжки Тоут опублікував на сторінці проекту GitHub.

Автор саги Джордж Р. Мартін оголосив про вихід продовження оповіді навесні 2019 року.
П'ята книга саги "Після льоду і полум'я" вийшла 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Штучні нейрони дописали продовження "Гри престолів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі