середа, 18 жовтня 2017 11:11

"Сторожова застава" побила рекорд в українському прокаті

"Сторожова застава" побила рекорд в українському прокаті
За перший тиждень прокату фільм "Сторожова застава" побив рекорд Фото: kinowar.com

За перший тиждень прокату фільм "Сторожова застава" побив рекорд за кількістю глядачів та сумі касових зборів в Україні.

Стрічку, яка вийшла на екрани 12 жовтня, вже переглянуло понад 110 тис. глядачів. А у кінотеатрах вдалося зібрати майже 8,2 млн грн. При це повідомили автори фільму на офіційній сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олешко Попович - український богатир: актор про роль у "Сторожовій заставі"

Бюджет фільму – близько 40 млн грн, 18 з яких надала держава.

Автори фільму пообіцяли продовження пригод Вітька та трьох богатирів, якщо фільм окупить себе в прокаті. Окрім України, стрічку покажуть ще як мінімум в 11 країнах світу.

Попереднім рекордсменом був фільм "Dzidzio Контрабас", який за перший тиждень подивилося 102 тис. глядачів, що принесло його авторам 7,7 млн грн. Загалом ця стрічка стала першим український фільмом, яка окупила себе у прокаті.

Опісля кінопрокату "Сторожової застави" у 2017 році планується також прем'єра стрічки на телебаченні в ефірі Нового каналу. Це буде розширена 4-серійна міні-серіальна версія фільму. Право на показ фільму вже купило кілька країн. У лютому 2015 року на Європейському кіноринку Берлінського міжнародного кінофестивалю права на прокат фільму купила Франція. У березні 2016 фільм "Сторожова застава" був проданий дистриб'юторам на територію Індії, В'єтнаму.

Зараз ви читаєте новину «"Сторожова застава" побила рекорд в українському прокаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі