понеділок, 22 жовтня 2012 16:24

Стати в позу пінгвіна: у Центрі Курбаса викладають вправи мімів
8

Фото: Фото: Вікторія Хоменко

Тиждень у Центрі ім. Леся Курбаса триватимуть "голандські" майстер-класи. Тренінги проводить викладач-мім Іде ван Хайнінген та студентка Вищої театральної школи Амстердаму Ананстасія Любченко.

Кожен ранок близько двадцяти людей - студенти, актори, танцюристи, художники - виконують вправи на координацію рухів, дихання, взаємодію з партнером. Мім-актор пояснює кожну вправу образно: стати у позу пінгвіна, ракети, руки зробити квіткою, або спльовувати як жаба.

"В першу чергу дивлюся чи готові вони працювати фізично, - каже голандський викладач-мім Іде ван Хайнінген. - Чи мають вони якісь приховані таланти. Можливо вони співаки, чи художники, чи оператори. Дивлюся як вони вони працюють в команді. Я не можу працювати з нарцисичними людьми. Виключення роблю лише для оперних співаків - вони всі такі".

Для себе Іде виконує 20 хвилин вправ зранку. Потім йде викладати своїм студентам. У голландських театральних лабораторіях тренуються не лише актори, а й працівники сцени, декоратори.

"Зі здоровим тілом ти більш вільний та сильний. Якщо не починати з тіла, то психологічне мислення потрапляє в певний ступор. До того ж важливо розвивати в собі більше якостей, ніж просто акторська гра", - каже Іде ван Хайнінген.

Викладачі діляться досвідом амстердамської мім-школи, що використовує техніку тілесних вправ  Етьєна Декру,  класичної пантоміми Марселя Марсо, а також йоги, сучасних модернових танців, балету, голосових вправ тощо.

27 та 28 жовтня учасники тренінгу покажуть свої театральні етюди в Центрі ім. Леся Курбаса.

Зараз ви читаєте новину «Стати в позу пінгвіна: у Центрі Курбаса викладають вправи мімів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі