вівторок, 09 жовтня 2012 10:48

Легендарний мюзикл "Коти" відзначив своє 30-річчя

Легендарний мюзикл "Коти" відзначив своє 30-річчя
Манкустрап, величезний сірий кіт, який виступає в ролі розпорядника на котячому святі. Фото: the-void.co.uk

Знаменитий мюзикл Ендрю Ллойда Веббера "Коти", один з найбільш популярних на Бродвеї, відзначив у понеділок свій 30-річний ювілей; наступного року на мюзикл очікують гастролі в Німеччину, Великобританію та Ірландію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лондоні продали театр Ендрю Ллойда Вебера

Поставлений спочатку на лондонській сцені спектакль за книгою Томаса Еліота "Популярна наука про котів, написана старим опосумом" дебютував на Бродвеї на сцені театру "Winter Garden" 8 жовтня 1982 року і протримався там до травня 2000-го. На цій сцені мюзикл був показаний майже сім з половиною тисяч разів, а в 1988 році знайшов свою відеоверсію.

Спектакль був удостоєний семи вищих театральних нагород "Тоні", включаючи найпрестижнішу - як кращий мюзикл року, а також "Греммі" за кращий музичний альбом. Він став другим "довгожителем" Бродвею після Ллойдівського ж "Привида опери", який дебютував у Нью-Йорку 1988 року і, як і раніше, збирає повні зали своїх шанувальників.

За роки свого життя "Коти" відвідали понад 20 різних країн і більше 200 міст, мюзикл звучав на багатьох мовах світу, включаючи тільки три версії німецькою - для Німеччини, Швейцарії та Австрії, а також дві іспаномовні - для Мексики й Аргентини. До слова, назва вистави в Мексиці залишилася оригінальною - продюсери провели опитування, і аудиторія однозначно висловилася за те, що хоче дивитися "Cats", а не "Gatos" (коти по-іспанськи), нагадує офіційний сайт мюзиклу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У цьому спектаклі твоя невдача стає невдачею всіх" — Тетяна Навка

Вистава Веббера за минулі 30 років побачили більше 50 мільйонів чоловік.

Зараз потрапити на нестаріючий мюзикл можна в Японії і Китаї, але американські шанувальники цієї феєрії сподіваються на повернення "Котів" на Бродвей, яке, за чутками, може відбутися вже в 2013 році.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний мюзикл "Коти" відзначив своє 30-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі