вівторок, 20 листопада 2018 19:20

СРСР і секс: фотограф показав радянську аморальність
18

НЕВІДОМІСТЬ Її всі бояться і більшість уникає. Бо завжди є  шанс, що хтось зробить вам боляче.
Фото: Катерина Лук'яшко
СУСІДКА Сусідка - така собі "радянська вікіпедія". Знає все і про всіх. Коли чоловік заходив до сусідки за сіллю, у його дружини виростали роги автоматично. До наших днів ця особина теж дожила. Вона дещо еволюціонувала, втратила навички всезнайства. Перейшла зі статусу мисливиці в стадію споживачки. Зараз всіма способами камуфлює свої природні недоліки.
МОДА Те, що мало б підкреслювати індивідуальність і виражати наявність смаку, насправді породжує одноликий натовп.
РЕЛІГІЙНІСТЬ Джерело подвійних стандартів і протиріч. Плацебо для слабких. І курка, що несе золоті яйця, для лицеміра.
ЗМІ Один з насильніших засобів маніпуляції суспільним кругозором.

Фотограф Денис Денисенко створив серію робіт "Знімаючи рожеві окуляри, або мораль - аморальна". Виставка проходила у просторі LOVESPACE.

На знімках зображені радянські відгомони в сексуальному становленні українця. Художник так окреслював межі морального та аморального.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Народе тримайся, бо це ср*ка": нова пародія на хіт "Плакала" підкорює мережу

"Мораль визначає, що добре, а що погано. Це передається нам у спадок від батька і матері, соціальними інститутами, ЗМІ та релігією. Це правильно. Але чи можеш ти бути на 100% впевненим у правдивості їх суджень? Чи можеш ти поставити авторитет вищеперелічених соціальних утворень вище над здоровим глуздом і можливістю зробити власний висновок щодо тих чи інших ситуацій, що склалися або явищ?На скільки сліпо ти віриш тому, що сказала мати або що написано в Біблії? Це звучить з вуст таких же людей як і ти. І ти дозволяєш їм вирішувати за тебе, що добре, а що погано", - каже Денис Денисенко.

Мета виставки - поглянути на загальноприйняті моральні, етичні та соціальні підвалини під іншим кутом. Понад 200 гостей відвідало її протягом 2-х днів.

Фотограф Микола Бахарєв задокументував на світлинах еротику часів СРСР.

Зараз ви читаєте новину «СРСР і секс: фотограф показав радянську аморальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі