пʼятниця, 06 квітня 2018 21:45

А все ж таки він був: фотограф показав секс по-радянськи
49

Фотограф Микола Бахарєв задокументував на світлинах еротику часів СРСР
Фото: life.bofon.com.ua
Фотограф Микола Бахарєв задокументував на світлинах еротику часів СРСР
Фотограф Микола Бахарєв задокументував на світлинах еротику часів СРСР
Фотограф Микола Бахарєв задокументував на світлинах еротику часів СРСР
Фотограф Микола Бахарєв задокументував на світлинах еротику часів СРСР

Фотограф Микола Бахарєв задокументував на світлинах еротику часів СРСР.

Працюючи слюсарем на металургійному комбінаті, Бахарєв підробляв, фотографуючи відпочиваючих на пляжі. Через роки його роботи виявилися затребуваними і обговорюваними. Їх відібрали для основної програми Венеційського бієнале та виставляли на Міжнародних фотографічних зустрічах в Арлі, пише life.bofon.com.ua.

"Невелика частина клієнтів з пляжу, яких зацікавив мій підхід до роботи, погоджувалася попозувати вже в домашній обстановці. Так і виникли цикли фотографій "В інтер'єрі", "Разом", "Диван", "Розвага" та інші. В ході фотосесій, які тривають до шести годин, виникали особливі відносини, які дозволяли домагатися своєрідних результатів. Вони докорінно відрізнялися від тих, що пропонував журнал "Советское фото". Адже не я, а замовники "нав'язували" мені сюжети для постановок. У цих сюжетах і виявлялися їхні уявлення про те, що вони хотіли відобразити на "довгу пам'ять". Від мене лише вимагалося естетично розставити все по місцях і грамотно направити освітлення. А в результаті випадково вдавалося передати ту інтимність, яка не рахувалася гідної відображення в образотворчому мистецтві як нице і примітивне. Хоча в книгах і кіно нерідко зустрічалися подібні сюжети", - каже Микола Бахарєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф показує спокусливих жінок на пляжі

Знімки фотографа можна розділити на приватні та публічні. У перших найчастіше відображені жінки або пари в домашній обстановці, а в публічних знімках – групи людей в купальниках, які позують на пляжі або в лісі. У 1960-х і 1970-х роках зйомка оголеної натури була незаконна. А в ролі пляжного фотографа Бахарєв міг заробляти на життя і зображати своїх персонажів набагато відвертіше, ніж дозволялося офіційно.

"Було б легко тлумачити ці фотографії просто як порнографічні мрії брудного старого-маніпулятора, але є в них дещо ще – в очах персонажів, в їх щирості, в їх цікавості і в обстановці. Воно говорить про те, що тут відбувається набагато більше і простягається воно далеко за рамки явною сексуальності та вуайєризму", - написав американський фотограф Аарон Шуман в передмові до фотокниги Бахарєва.

Fashion-фотограф Ольга Кушлик показує сексуальність українських дівчат. Фотограф співпрацює з багатьма відомими іноземними виданнями "Superior magazine", "IDOLL Mag", "Kismet magazine", "DISfunkshion Magazine", "PaperLove magazine".

Зараз ви читаєте новину «А все ж таки він був: фотограф показав секс по-радянськи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі