понеділок, 02 квітня 2018 11:24

Сучасне українське кіно покажуть жителям прифронтової Авдіївки

Сучасне українське кіно покажуть жителям прифронтової Авдіївки
У Авдіївці Донецької області відбудеться Фестиваль сучасного українсього кіно. Фото: Facebook

З 1 по 4 квітня у Авдіївці Донецької області відбудеться Фестиваль сучасного українського кіно. На околицях міста майже не припиняються бойові дії. До війни авдіївці їздили дивитися фільми до кінотеатрів Донецька.

Програма Фестивалю складається з ігрових, документальних та анімаційних фільмів. Діти побачать фентезі "Сторожова застава", фільм-мюзикл "Трубач", повнометражний мультфільм "Микита Кожум'яка" та анімаційну збірку пізнавальних казок "Моя країна – Україна".

У документальному блоці фільм "Будинок "Слово" про сталінські репресії проти творчої інтелігенції України. Також стрічки "Школа №3", "Моя війна. Два життя Василя Сліпака"; "Війна химер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився трейлер українського фентезі "Бобот"

Глядач побачить дві комедії - романтичну "F 63.9 Хвороба кохання" та пригодницьку "DZIDZIO. Контрабас", гостросюжетний історичний бойовик "Червоний" та воєнну драму "Кіборги". Перед показами фільми представлятиме актор Олег Шульга, який виконав одну з главних ролей в картині "Червоний".

Кінофестиваль в Авдіївці – четвертий етап довгострокового проекту "Українське кіно на Донбасі", ініційованого журналістом та волонтером Оленою Чередниченко. Проект відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

"Головна ідея проекту - залучення жителів Донецької та Луганської областей до єдиного культурного простору України. На жаль, наше сучасне кіно там майже невідоме. Але ж кінематограф є потужним засобом формування людської свідомості – і цей факт в умовах гібридної війни є питанням стратегічним", – каже Олена Чередниченко.

Український пригодницький фільм "Екс" Сергія Лисенка про революцію Галичини презентують на кінофестивалі у литовському Вільнюсі.

Зараз ви читаєте новину «Сучасне українське кіно покажуть жителям прифронтової Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі