вівторок, 04 вересня 2012 00:42

"Щоденник Анни Франк" стане інтерактивним мобільним додатком

"Щоденник Анни Франк" стане інтерактивним мобільним додатком

Видавництво Viking Press спільно з компанією TradeMobile випустять мобільний додаток, присвячене Ганні Франк, передає The Daily Telegraph.

Програма буде включати в себе фрагменти зі щоденника Анни, озвучені британською актрисою Хеленою Бонем Картер. Крім цього, в додаток увійдуть фотографії та відеозаписи, документи з архіву Фонду Анни Франк, план будівлі в Амстердамі, де Анна з родиною ховалися від нацистів, і факсимільні копії сторінок сторінок щоденника.

Додаток, який отримає назву Anne Frank App, вийде 18 жовтня. Інтерфейс програми буде англомовним. На яких платформах буде доступним Anne Frank App, не уточнюється.

Анна Франк народилася в Німеччині в 1929 році. Коли в країні почалися гоніння на євреїв, Анна з родиною перебралися в Нідерланди. З 1942 року члени сім'ї Франк і ще кілька людей ховалися від нацистів в потаємних кімнатах будинку в Амстердамі, який займала компанія батька Анни. У 1944 році групу за доносом виявили гестапівці. Мешканці "Притулку" (так Анна називала будинок в щоденнику) були відправлені в концтабори; вижити вдалося лише батькові дівчинки Отто Франку.

Перебуваючи в "Притулку", Анна вела щоденник, в якому описувала своє життя і життя своїх близьких. Після арешту книгу із записами зберегла подруга сім'ї Франк і згодом передала її батькові Анни. Щоденник був вперше опублікований в 1947 році. Він переведений більш ніж на 60 мов.

Зараз ви читаєте новину «"Щоденник Анни Франк" стане інтерактивним мобільним додатком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі