вівторок, 08 березня 2022 18:25

"Слова "Росія" та "росіяни" для всього світу стали токсичними, лайливими" - письменник Борис Акунін

"Слова "Росія" та "росіяни" для всього світу стали токсичними, лайливими" - письменник Борис Акунін
Борис Акунін розповів, що думаю про війну Росії проти України. Фото - Факти

Після початку повномасштабної війни в Україні - Росія стає державою-вигнаницею. Це позначиться як на фінансовому так і на іміджевому, репутаційному стані держави. Ставлення до держави-агресорки у всьому світі зараз набагато гірше, аніж було під час "холодної війни" (глобальна геополітична, економічна та ідеологічна конфронтація між Радянським Союзом і його союзниками з одного боку та США, країнами Західної Європи та їхніми союзниками з іншого, що тривала з середини 1940-х до початку 1990-х років - Gazeta.ua).

Про це в інтерв'ю російському телеведучому Юрію Дудю розповів культовий російський письменник Борис Акунін.

Автор детективних і історичних романів зауважив, що Росія має заплатити за те, що вона зараз чинить в мирній Україні.

"За все доведеться платити. Коли приїздять якісь люди на якихось залізяках, руйнують будинки - хто за це буде платити?" - сказав Акунін.

Також він підкреслив, що нині саме слово Росія стало в світі майже лайливим.

"Такого ступеня неприйняття російського в світі не було ніколи, навіть за часів "Холодної війни" по відношенню до СРСР. Бо тоді у СРСР були якісь друзі, якась лівацька інтелігенція, яка фрондувала у себе вдома і дружила з Москвою. Зараз Росія залишилась у повній ізоляції, навіть якийсь путінсько-кадирівський друг Депардьє (актор Жерар Депардьє має російське громадянство - Gazeta.ua) від неї шарахається", - сказав письменник.

Акунін наголосив, що найближчим часом жоден культурний продукт, виготовлений в РФ, не будуть купувати.

"Закриватимуться фестивалі, книги авторів не читатимуть, ніхто не купуватиме російські фільми. І навіть якщо це не велика ціна за те. що зараз відбувається - жителів РФ це дуже засмутить", - наголосив письменник.

Українська письменниця Оксана Забужко розповіла про те, що ставлення Європи й світу до України змінюється. Війна, яку Росія веде в Україні, змусила Захід приймати рішення, які вже давно назріли.

Зараз ви читаєте новину «"Слова "Росія" та "росіяни" для всього світу стали токсичними, лайливими" - письменник Борис Акунін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі