четвер, 09 червня 2022 17:36

Скульптуру одного з найдорожчих митців сучасності продадуть для допомоги Україні

Скульптуру одного з найдорожчих митців сучасності продадуть для допомоги Україні
Скульптуру Кунса Balloon Monkey продадуть на благодійному аукціоні. Фото - Victor Pinchuk Foundation

Відому скульптуру американського митця Джеффа Кунса Balloon Monkey продадуть на аукціоні Christie's у Лондоні. Всі зароблені кошти передадуть на допомогу українцям.

Торги відбудуться 28 червня, повідомили у фонді Віктора Пінчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про тирана Путіна й незламний Маріуполь: у Львові відкрили виставку плакатів "День Перемоги"

Роботу виставлять на площі Сент-Джеймс, поруч зі штаб-квартирою Christie's в Лондоні. Відвідувачі зможуть побачити скульптуру з 14 червня до 3 липня 2022 року.

"Справжня цінність мистецтва полягає в тому, щоб служити людству, і сьогодні не може бути вищого покликання, ніж підтримувати народ України", - сказав Кунс.

У листопаді 2014-го Balloon Monkey (Orange)("Мавпа з повітряних куль (помаранчева)". - Gazeta.ua) - з тієї ж серії, що й поточний лот, досягла ціни продажу $25,9 млн. Оцінна вартість пурпурної роботи - 6-10 млн фунтів стерлінгів.

Джефф Кунс - американський художник. Його роботи належать до найдорожчих творів сучасних художників. Його стиль називають неопоп - він виник як реакція на концептуалізм і мінімалізм.

Зараз ви читаєте новину «Скульптуру одного з найдорожчих митців сучасності продадуть для допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі