понеділок, 02 квітня 2012 11:33

Школа чаклунства Гоґвортс приймає відвідувачів
16

Фото: Фото Warner Bros. Studio Tour London на Facebook

Американська кінокомпанія "Ворнер бразерс" 31 березня почала проводити екскурсії знімальними майданчиками своєї британської студії, де протягом десяти років були зняті всі вісім фільмів про Гаррі Поттера. Шанувальники казок про Гаррі відтепер зможуть відвідати школу чаклунства Гоґвортс в тому вигляді, в якому вона постала перед ними в серії фільмів.

Студія, розташована на колишньому аеродромі Лівсден в графстві Хартфордшир, знаходиться на відстані півгодини їзди від Лондона. Після того, як влітку 2010 року були завершені зйомки останньої серії кіносаги, майданчик було вирішено перетворити на своєрідний парк атракціонів для мільйонів шанувальників.

Книги про незриму магічну сторону англійського життя були перекладені 67-а мовами і отримали велику популярність. Автори проекту розраховують, що кожного дня студію будуть відвідувати більше 5 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картина "Гаррі Поттер і Смертельні Реліквії: Частина 2" за перший вікенд світового прокату заробила $475,6 млн

У церемонії відкриття "Поттерленда" брали участь молоді актори, які виконували ролі друзів чи ворогів Гаррі Поттера. Червоною доріжкою прийшли Руперт Грінт - приятель чарівника Рональд Візлі, Бонні Райт, яка зіграла сестру Рональда Джіні Візлі, а також Том Фелтон, який втілив образ Драко Мелфоя.

Шанувальникам серії дійсно є на що подивитися в незвичайному тематичному парку. Спочатку відвідувачам показують короткий вступний фільм, в якому знялися виконавці головних ролей кіносаги Деніел Редкліфф, Емма Уотсон і Руперт Грінт.

Учасники туру "Створення Гаррі Поттера" потрапляють до просторої обідньої зали Гоґвортсу з довгими столами, на яких можна розгледіти видряпані на дереві автографи юних акторів. В незайманому вигляді для відвідувачів збережені інтер'єри кабінету директора школи Дамблдора, класу зіллєваріння, вітальні факультету Грифіндор, кухні в будинку родини Візлі і багато інших декорації, що використовувалися для створення фільмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нью-Йорк провів у останню путь "Гаррі Поттера"

Проте, побродити серед веж і критих галерей величезного готичного замку, в якому повинна би була розташовуватися англійська школа магії, гостям не вдасться. Він існує лише у вигляді комп'ютерних моделей і в уяві мільйонів прихильників по всьому світу. Всім бажаючим доступний гіпсовий макет замку в масштабі 1:48, відтворений в найдрібніших подробицях.

Також в незвичайному парку можна ознайомитися з роботою "невидимих ??героїв" кіносаги - десятків костюмерів, гримерів і експертів зі спецефектів. Сотні мантій, перук і латексних масок виставлені на загальний огляд. Безліч чарівних паличок, мантій, мітел та підручників магії виставлені на продаж у якості сувенірів.

Зараз ви читаєте новину «Школа чаклунства Гоґвортс приймає відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі