четвер, 21 січня 2021 14:07

Сенцов зніме фільм у Канаді чи США

Сенцов зніме фільм у Канаді чи США
Режисер Олег Сенцов розповів в інтерв'ю Deutsche Welle, що веде переговори про зйомки в Канаді або Америці англомовної стрічки "Американська сторі". Фото: DW

Режисер Олег Сенцов розповів про кінематографічні плани на 2021 рік.

"Є 4 сценарії. 1 написаний на свободі, 3 - у в'язниці. У всі я вірю, - каже Сенцов в інтерв'ю Deutsche Welle. - Почали готуватися до наступного фільму. Це стрічка "Американська сторі". І якщо наші переговори завершаться вдало, то зніматимемо його в Канаді або в Америці англійською мовою, оскільки "Американська сторі" має бути з англомовними акторами. Хочу такий досвід отримати".

У грудні 2020-го Сенцов завершив знімальний процес кримінальної драми "Носоріг". Це його перший фільм після звільнення з ув'язнення в Росії.

"Це фільм про 1990-ті. Кримінальний світ, бандити, - продовжує Сенцов. - Головний герой теж з цього світу. Але це тільки фон, сюжет. Головне - це про людину, що вона відчуває, як живе. І взагалі це про епоху. Такий великий зріз з 1982-го по 2005 рік. Завершив знімальний період, який тривав майже 3 місяці. Вилітаю в Рим на монтаж".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо хоч один аркуш пропаде, я поріжу вени"

Фільмування проходило восени в Кривому Розі та його околицях, а також у Львові. Бюджет - близько 25 млн грн.

"Носоріг" створюється у копродукції з Польщею та Німеччиною. Це 2-га режисерська робота Сенцова. 1-ша - "Гамер" - вийшла 2011-го. За обидві картини отримав Шевченківську премію 2016 року.

Проросійські сили в Україні нарощують позиції. Нинішня влада з ними співпрацює. Президент Володимир Зеленський став розчаруванням, констатує режисер і колишній політв'язень Олег Сенцов.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов зніме фільм у Канаді чи США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі