четвер, 11 серпня 2016 16:26

Шедеври художньої кераміки дозволять відчути на дотик

Шедеври художньої кераміки дозволять відчути на дотик

12 серпня о 19:00 у столичному керамічному арт-просторі "ЦеГлинаАрт" відбудеться відкриття щорічного фестивалю сучасної художньої кераміки "ЦеГлина-2016". Арт-подія триватиме до 24 серпня.

У рамках фестивалю пройдуть дискусії, творчі вечори художників, презентації персональних проектів, лекції, перформанси, покази відеофільмів про художню кераміку та міжнародні керамічні симпозіуми. Також на виставці представлять керамічні роботи, які люди з вадами зору зможуть відчути на дотик.

Фестиваль сучасної художньої кераміки проходить четвертий рік. Цього року вперше набуває статусу міжнародної події – до проекту долучаться керамісти з Польщі, Литви, Японії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михайло Демцю покаже не оприлюднені картини

Гості фестивалю також побачать роботи провідних українських керамістів. Серед них творіння Уляни Ярошевич, Олени Бланк, Гії Міміношвілі, Ігора Берези, Неллі Ісупової, Світлани Пасічної, Володимира Хижинського ї та інших. Вхід для усіх бажаючих – вільний.

Фестиваль "ЦеГлина" засновано та розпочато 2012 року. З кожним роком до арт-події долучається все більше керамістів з усієї України. Зокрема, учасниками фестивалю є автори з Києва, Львова, Ужгорода, Харкова, Полтави, Луцька, Запоріжжя, Черкас, Вінниці, Конотопа та інших міст.

Нагадаємо, що у червні цього року в селі Опішне Зіньківського району на Полтавщині відбувся V Національний фестиваль гончарства. Майстри з усієї країни привезли вироби, показали різноманіття матеріалів і технік, гончарних інструментів.

Зараз ви читаєте новину «Шедеври художньої кераміки дозволять відчути на дотик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі