вівторок, 22 червня 2010 10:24

Сценарист фільму "Любов і голуби" помер від раку легені

Сценарист фільму "Любов і голуби" помер від раку легені

Відомий драматург, автор сценарію до фільму "Любов і голуби" Володимир Гуркін пішов з життя в понеділок на 59-му році життя, повідомила прес-секретар міністерства культури Іркутської області Любов Васильєва.

"Тиждень тому Володимир Гуркін відчув себе погано, і друзі перевезли його до Іркутську. Тут, в обласному онкологічному диспансері, драматург помер", - зазначила Васильєва.

За її словами, в кінці весни Гуркін повернувся з Москви на малу батьківщину - в містечко Черемхово за 150 км від Іркутська. Тут досі живе його мати.

"Не дивлячись на важку хворобу - у драматурга був рак легені - він активно працював, ставив спектакль в місцевому драматичному театрі", - пояснила вона.

Васильєва уточнила, що в четвер в Черемховському драматичному театрі відбудеться цивільна панахида. Поховають драматурга в цьому ж місті - така була його остання воля.

Написана Гуркіним п'єса "Любов і голуби" вперше була поставлена режисером Геннадієм Тростянецьким на сцені Омського драмтеатру в 1982 році, а в 1984 році режисер Володимир Меньшов зняв однойменний фільм, що користувався великим успіхом у глядачів.

Гуркін народився в 1951 році в селі Васильєво Пермської області, в 1958 році сім'я переїхала в місто Черемхово. Майбутній драматург закінчив акторський факультет Іркутського театрального училища, працював в Іркутському театрі юного глядача, Амурському обласному театрі драми в Благовещенську, а також в Омському академічному театрі драми.

Після успіху фільму "Любов і голуби" Гуркін був запрошений на роботу в літературну частину театру "Сучасник", а в 1993 році - в МХАТ імені Чехова.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Сценарист фільму "Любов і голуби" помер від раку легені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі