субота, 09 березня 2019 21:45

Розповіли про нову екранізацію п'єси "За двома зайцями"

Розповіли про нову екранізацію п'єси "За двома зайцями"
У новій екранізації п'єси Михайла Старицького "За двома зайцями" дію перенесуть у сьогодення. Фото: facebook.com

Знімуть нову екранізацію комедійної п'єси письменника Михайла Старицького "За двома зайцями". Виробництвом фільму займатиметься київська кіностудія FILM.UA Group.

За сюжетом твору, цирульник Свирид Голохвостий намагається розбагатіти, одружившись із багатою міщанкою Пронею Сірко. Водночас залицяється до бідної дівчини Галі - дочки перекупки.

Події класичної п'єси відбуваються наприкінці ХІХ століття, а в кіноверсії дію перенесуть у сьогодення. Головний герой Голохвостий стане власником столичної голярні.

Про майбутню кіноадаптацію gazeta.ua розповіла продюсерка фільму Ганна Єлісєєва.

"Ідея проста й геніальна, - каже Ганна Єлісєєва. - Персонажі твору є й нині серед нас. Вони мають інші проблеми і стиль життя, але суть характерів - та сама. Вони хочуть бути тими, ким не є. І для досягнення своїх цілей вдаються до авантюр. Це прекрасний двигунець для сучасного комедійного фільму. Це актуально, бо в Україні розрив між бажаним і реальним дуже великий для більшості людей.

Нова екранізація буде зроблена за мотивами п'єси - ми точно не будемо повторювати класичний сюжет. Залишиться загальна арка та ідеї Старицького, але фабулу осучаснимо. Місце дії, обставини героїв, їхні професії та фінал історії - все може змінитися.

У стрічці зробимо акцент на таких питаннях, як соціальна нерівність, спроби використати інших для реалізації власних амбіцій, пробитися у світ багатих і знаменитих та спочити на чужих лаврах.

Узагалі екранізація "За двома зайцями" є дуже логічним кроком. Це і культовий, усім відомий твір, і водночас актуальна сьогодні комедія. До того ж Голохвостий настільки цікавий авантюрний персонаж, що про нього можна зробити цілу кінофраншизу. Буде потрапляти в численні пригоди - не тільки у шлюбні афери.

Якою мовою розмовлятимуть герої, поки ще не вирішено. На це буде впливати й кастинг".

Зйомки стрічки заплановано на 2020 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили акторів екранізації роману Софії Андрухович "Фелікс Австрія"

Михайло Старицький написав п'єсу "За двома зайцями" 1883 року. Це була переробка комедії Івана Нечуя-Левицького "На Кожум'яках". Першу екранізацію здійснив режисер Віктор Іванов на київській Кіностудії імені Олександра Довженка 1961 року.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про нову екранізацію п'єси "За двома зайцями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі