четвер, 02 вересня 2021 00:45

Розпочався найстаріший у світі кінофестиваль

Розпочався найстаріший у світі кінофестиваль
На Венеційському кінофестивалі відбулася прем'єра нового фільму Педро Альмодовара "Паралельні матері". Головну роль зіграла Пенелопа Крус. Критики називають цю роботу однією з найкращих в кар'єрі акторки. Автор: IMDb

1 вересня в Італії стартував 78 Венеційський кінофестиваль. Фільм-відкриття – нова робота Педро Альмодовара "Паралельні матері".

"Хоч стрічка і не відповідає хитромудро переплетеним шарам багаторівневої роботи Альмодовара у картинах "Все про мою матір", "Поговори з нею", "Біль і слава", і деякі сюжетні повороти можна передбачити заздалегідь, це не робить мелодраму менш захопливою або емоційно задовільною", - пише кінооглядач The Hollywood Reporter Девід Руні. - Перш за все, це дає чудовій Пенелопі Крус одну з найкращих ролей в її кар'єрі".

В основному конкурсі фестивалю покажуть 21 фільм.

Драма "Спенсер" Пабло Ларраіна про те, як британська принцеса Діана вирішила розлучитися зі своїм чоловіком принцом Чарльзом. Спенсер – дівоче прізвище принцеси. Діану грає Крістен Стюарт.

Фільм "Загублена дочка" – режисерський дебют американської акторки Меґі Джиленхол. Стрічка – екранізація однойменного роману італійської письменниці Елени Ферранте. Лауреатка Оскару Олівія Колман грає професорку коледжу, яка на відпочинку зустрічає жінку з маленькою дитиною. Це знайомство повертає її до власних психологічних травм та переосмислення досвіду раннього материнства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Альмодовар представить у Венеції свій восьмий фільм із Пенелопою Крус

"Сила собаки" - драма лауреатки Золотої пальмової гілки Канського кінофестивалю Джейн Кемпіон. Фільм про двох братів, що живуть на великому ранчо у штаті Монтана у 1920-х. Коли один з них одружується на удові, другий почувається зрадженим та починає війну проти жінки. Братів грають Бенедикт Камбербетч та Джессі Племонс. Жіночу роль виконала Кірстен Данст. У житті вона заміжня за Джессі Племонсом. Він грає її чоловіка і у фільмі.

"Рука Божа" Паоло Соррентіно – стрічка про незграбного італійського підлітка Фабієтто, життя якого змінюється після того, як до Неаполю приїздить легендарний футболіст Дієго Марадона. Режисер зняв фільм про місто своєї юності, це найбільш особиста його історія.

В основному конкурсі фестивалю покажуть військову драму Валентина Васяновича "Відблиск". Під час війни на Сході України військовий хірург Сергій потрапляє в полон російської армії. Стає свідком катувань та знущань. Звільняється після обміну полоненими, повертається додому та наново вчиться жити, за сюжетом. Головну роль виконав Роман Луцький. Консультант фільму – журналіст Станіслав Асєєв, який провів у полоні в Донецьку 2,5 роки.

У програмі фестивалю "Горизонти" покажуть кримінальну драму Олега Сенцова "Носоріг" та фільм спільного виробництва Словаччини, Чехії та України "Цензорка" Петера Керекеса.

78 Венеційський кінофестиваль триватиме до 11 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний герой – поганий хлопець. Хороших у фільмі майже немає - Сенцов

Минулого року драма "Погані дороги" режисерки Наталки Ворожбит отримав нагороду Verona Film Club Award у програмі Венеційського кінофестивалю "Тиждень критики". Нагорода вручається найбільш інновативній стрічці в конкурсі.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався найстаріший у світі кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі