середа, 15 травня 2013 09:16

Раритетний жовтий діамант продали за рекордну суму на аукціоні

Раритетний жовтий діамант продали за рекордну суму на аукціоні
Жовтий діамант з колекції Джини Лоллобріджиди. Фото: Sotheby's

Жовтий діамант, що належав італійській актрисі Джині Лоллобріджиді, встановив у вівторок, 14 травня, рекорд на аукціоні Sotheby's, що проходив у Женеві, повідомляє Associated Press.

Діамант у 74,53 карата, в списку власників якого, крім знаменитої актриси, був і перський шах Ахмед Каджар, що правив в 1909 - 1925 роках, був проданий за 2,985 мільйона доларів. Дорогоцінний камінь встановив рекорд аукціонної ціни на жовті діаманти - більше 40 тисяч доларів за карат.

До початку торгів за цей лот планували виручити від 1,4 до 1,8 мільйона доларів. Ім'я нового власника раритету традиційно не розголошується.

Джина Лоллобриджида, повідомили представники аукціонного будинку, вирішила розлучитися з унікальним діамантом і деякими іншими своїм коштовностями для того, щоб профінансувати проект по створенню в Італії клініки, яка спеціалізується на лікуванні стовбуровими клітинами.

Ще один лот із колекції актриси - перлинні сережки ювелірного дому Bulgari - були продані за 2,39 мільйона доларів, що також є рекордом аукціонної ціни на подібний тип прикрас.

За сережки з естімейтом в 590 - 980 тисяч доларів вели боротьбу відразу вісім покупців, повідомили представники аукціонного будинку, не ставши називати ім'я переможця торгів.

Всього на аукціоні ювелірних прикрас, проведеному в Женеві, були продані лоти на загальну суму в 78 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Раритетний жовтий діамант продали за рекордну суму на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі