вівторок, 10 квітня 2007 14:58

Про роман Хемінгуея і Марлен Дітріх розповість нова книга

У бостонській бібліотеці президента Кенеді відкрилася виставка, присвячена відносинам письменника Ернста Хемінгуея і актриси Марлен Дітріх. Раніше невідома літературознавцям і історикам кіно кореспонденція буде видана окремою книгою, повідомила газета The Guardian.

Письменник і діва познайомилися у 1934 році на борту французького пароплава "Іль де Франс", але їх листування, яке переросло в класичний епістолярний роман, зав"язалося на 15 років пізніше, коли Хемінгуею було 50 років, а Дітріх - 47. Він називав її Little Kraut ("маленька німкеня") або "дочкою", а вона його "Татом". Ці відносини автор "Фієсти" називав "різночасовою пристрастю". Одного разу він написав: "Коли моє серце бувало вільним, то Німкеня якраз переживала романтичні страждання. Коли ж Дітріх з її чарівними шукаючими очима плавала на поверхні, то зануреним був я". Актриса, у свою чергу, писала йому: "Дорогий Тато, пора сказати, що я думаю про тебе постійно. Перечитую твої листи раз за разом і говорю про тебе лише з обраними. Я перенесла твою фотографію в спальню і дивлюся на неї досить безпорадно".

Дітріх і Хемінгуей підтримували листування до самогубства письменниці у 1961 році. Їх епістолярна спадщина після смерті Дітріх у 1992-му зберігалося у Марії Ріва, дочки актриси. Вона дозволила відкрити архів тільки через 15 років після кончини матері, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Про роман Хемінгуея і Марлен Дітріх розповість нова книга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі