понеділок, 01 квітня 2019 15:50

Про покемонів зняли понад 1000 серій

1 квітня 1997 року на японському телеканалі TV Tokyo відбулася прем'єра першого епізоду анімаційного серіалу Pokemon. Мультфільм мав бути на екранах лише півроку. Відзняли 20 серій. Однак, серіал швидко набув популярності й транслюється до сьогодні.

Автор: animeplanet
  1 квітня 1997 року  відбулася прем’єра першого епізоду “Покемон! Я обираю тебе!”
1 квітня 1997 року відбулася прем’єра першого епізоду “Покемон! Я обираю тебе!”

Анімаційний серіал створили за грою Game Boy Pokemon Red та Green студії Game Freak. Її очільник Сатосі Тадзірі брав безпосередню участь у створені концепції мультфільму.

Покемони - це вигадані звіроподібні істоти, які мають надприродні здібності. Усього є 805 видів. Кожен покемон володіє однією зі стихій, деякі з них уміють розмовляти.

Автор: buzznet
  Покемони — це вигадані звіроподібні істоти, які мають надприродні здібності
Покемони — це вигадані звіроподібні істоти, які мають надприродні здібності

Головний герой серіалу – 10-річний хлопець Сатосі, який прагне стати найкращим тренером покемонів. Разом зі своїми друзями він подорожує, тренує нових покемонів та бере участь у чемпіонатах. Мета кожного з тренерів — стати Майстром покемонів, здобути перемогу на турнірі та зібрати значки інших учасників.

Популярність Pokemon поширилася на весь світ. Культовий аніме серіал дивляться люди у 74-х країнах світу. Мультфільм налічує 1045 серій, має 21 повнометражний фільм та 25 короткометражних.

Однак, 16 грудня 1997 року анімаційний серіал могли заборонити назавжди. Адже після виходу 38-ї серії "Електронний солдат Порігон" 685 японських дітей потрапили у лікарні. У всіх – епілептичний напад. Причиною стала різка заміна в одному з епізодів яскраво червоного кольору на синій.

Проект мультфільму зупинили. Проте лише на 4 місяці. Адже впродовж цього часу робітники японського телеканалу TV Tokyo отримали майже 4000 дзвінків. Глядачі просили повернути Pokemon на екрани.

9 травня 2019 року в Україні відбудеться прем'єра фільму "Покемон детектив Пікачу". Один зі сценаристів фільму - засновник першої гри з покемонами Сатосі Тадзірі. Події сюжету нової кінострічки відбуваються у Райм-Сіті. Після автокатастрофи загадково зник відомий детектив Гаррі Гудман. Його син Тім разом з покемоном Пікачу розслідують цю справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали трейлер серіалу "Чорнобиль"

1 квітня 2014 року компанія Google оголосила полювання на покемонів у реальному світі. Такий першоквітневий жарт пропонував учасникам гри шукати покемонів за допомогою камери мобільного телефону. Той, хто переможе в турнірі Pokemon Challenge, мав отримати почесний диплом від Google.

Автор: Unsplash
  У 2016 році з'явився додаток Pokemon Go для мобільних телефонів
У 2016 році з'явився додаток Pokemon Go для мобільних телефонів

Однак, уже 2016-го жарт перетворився на справжній додаток для мобільних телефонів. З'явилася популярна гра Pokemon Go. Станом на 2018 рік мала бюджет $2 млрд у всьому світі.

Зараз ви читаєте новину «Про покемонів зняли понад 1000 серій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі