середа, 12 лютого 2014 15:23

Про легендарного радянського плавця знімуть фільм

Про легендарного радянського плавця знімуть фільм

Logos Film Company приступила до роботи над художньою стрічкою про життя радянського плавця Шаварша Карапетяна.

Проект, продюсуванням якого займаються Ольга Синельщикова (мультфільм "Снігова королева" 2012 року) та Світлана Далі ("Легенда № 17"), одержав назву "20 життів". Центральною подією в стрічці буде інцидент, що стався 16 вересня 1976 року. В цей день на очах у Карапетяна та його брата тролейбус з пасажирами впав у Єреванске озеро. У транспортному засобі перебувало 92 людини. Хоча тролейбус занурився на глибину в десять метрів, пловець зумів дістатися до нього, розбити скло і врятувати 20 пасажирів.

Після інциденту сам Карапетян тяжко захворів - у нього було запалення легенів з ускладненнями. Плавець провів у лікарні півтора місяця. Була ймовірність, що він вже не зможе займатися спортом - однак пізніше Карапетян повернувся до тренувань і зумів встановити ще один світовий рекорд в плаванні з аквалангом на дистанції 400 метрів). Це був 11-й і останній рекорд в кар'єрі плавця. Карапетян також є 17-кратним чемпіоном світу з підводного плавання.

Інформації про те, хто може зіграти Карапетяна в "20 життях", поки немає. Дата прем'єри фільму також не вказується.

Зараз ви читаєте новину «Про легендарного радянського плавця знімуть фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі