четвер, 20 квітня 2017 16:12

Про анексію Криму знімають художній фільм

Про анексію Криму знімають художній фільм
"Черкаси": розпочали зйомки художнього фільму про анексію Криму. Фото: seabreeze.org.ua

У Військово-морських силах ЗСУ розпочали знімати повнометражний художній фільм "Черкаси" Тимура Ященка. Разом із Робертом Квільманом вони написали сценарій стрічки.

Про це повідомляє espreso.tv.

В основі сюжету - героїчна оборона екіпажу однойменного корабля протимінної оборони. У березні 2014 року його заблокували російські підрозділи у бухті Донузлав під час анексії Криму.

"Приємно, що у рік Військово-морських сил вітчизняні кіновиробники вирішили дослідити життя українського флоту. Цей фільм стане першим художнім про національні ВМС. Поштовхом до його створення стали трагічні події і мужній спротив військовослужбовців. Про це зняли декілька документальних картин", - сказав заступник командувача ВМС ЗС України з морально-психологічного забезпечення Андрій Урсол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський актор влаштувався на завод в Донецьку

Капітан другого рангу Юрій Федаш, який 2014 року командував морським тральником "Черкаси", проконсультував знімальну групу. Бажанням режисера було максимально наблизити сюжет до подій реального життя.

20 березня 2014 року війська РФ поставили ультиматум про перехід моряків на бік Росії. Екіпаж відмовився та спробував вирватися із озера під пісню "Врагу не сдаётся наш гордый "Варяг". Після не вдалої спроби корабель став на якір і тримав кругову оборону. 23 березня тральник знову спробував прорвати блокаду. Намагався пройти між двох затоплених російських кораблів. Судну майже вдалося, але російський катер підійшов і вдарив у бік. Після цього носова частина "Черкас" опинилася на мілині. 24 березня, після захоплення російськими військовими корабля "Костянтин Ольшанський", тральник залишався єдиним військовим кораблем на Донузлаві під українським прапором. 25 березня ввечері російські військові захопили корабель. Штурмували за допомогою двох вертольотів Мі-35 та трьох швидкісних катерів. Це відбувалося понад дві години. Екіпажу дозволили повернутися на материкову Україну.

Зараз ви читаєте новину «Про анексію Криму знімають художній фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі