вівторок, 07 вересня 2021 00:45

Презентували трейлер фільму про хірурга, який потрапив у полон до бойовиків

Презентували трейлер фільму про хірурга, який потрапив у полон до бойовиків
Фільм "Відблиск" Валентина Васяновича бере участь в основному конкурсі Венеційського кінофестивалю. Головний герой – хірург-доброволець, що потрапив у полон на сході України. Фото: Facebook

Презентували трейлер нового фільму Валентина Васяновича "Відблиск". Стрічка бере участь в основному конкурсі Венеційського кінофестивалю, що триває в Італії 1 – 11 вересня.

Фільм про військового хірурга-добровольця Сергія, який потрапляє у полон до російських військових на сході України. Повернувшись з окупованого Донецька, намагається знайти нову мету у житті.

"Історія народилася давно", - розповідає Валентин Васянович. - Усе почалося з травматичної події для моєї доньки. Вона побачила, як у наше вікно прилетів голуб, розбився і помер. Почалися розмови про душу й тіло та що відбувається після смерті. Тоді я подумав, що можна зняти документалку на цю універсальну екзистенційну тему. Фільму не вийшло, але в рамках підготовки я провів дослідження і на основі цього матеріалу потім написав сценарій. Приблизно в той же момент почала з'являтися підтверджена інформація про те, що відбувається в донецькій тюрмі МГБ "Ізоляція". Тамтешня ситуація органічно вплелася в історію травматичного досвіду і намагання зрозуміти, що таке смерть".

Консультантом фільму став журналіст Станіслав Асєєв. Провів 2,5 роки у полоні, про свій досвід написав книгу ""Світлий шлях": історія одного концтабору". У стрічці "Відблиск" з'явився в камео офіцера ФСБ.

Головну роль у стрічці виконав Роман Луцький, відомий за фільмами "Сторожова застава", "Безславні кріпаки", "Віддана". Також у картині з'являється Андрій Римарук – зіграв головного героя у попередньому фільмі Васяновича "Атлантида".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочався найстаріший у світі кінофестиваль

Крім "Відблиску" у Венеції представлять ще два українські фільми. У програмі "Горизонти" покажуть кримінальну драму Олега Сенцова "Носоріг" та фільм спільного виробництва Словаччини, Чехії та України "Цензорка" Петера Керекеса.

Зараз ви читаєте новину «Презентували трейлер фільму про хірурга, який потрапив у полон до бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі