вівторок, 19 листопада 2013 12:26

Престижну театральну премію вручили за роль королеви та "Отелло" в сучасній армії

Престижну театральну премію вручили за роль королеви та "Отелло" в сучасній армії
Хелен Міррен у виставі "Аудієнція". Фото: digitalspy.co.uk

У Лондоні пройшла 59-а церемонія нагородження London Evening Standard Theatre Awards, яка називає імена кращих театральних діячів і кращі постановки. Урочистість, яку відвідали Хелен Міррен, Том Хіддлстон, Кевін Спейсі, Девід Суше, за традицією відбулася в знаменитому готелі Savoy.

Найкращою театральною актрисою була названа Хелен Міррен - вона грає королеву Єлизавету II в постановці "Аудієнція" за п'єсою Пітера Моргана. Протягом усього спектаклю героїня Міррен спілкується з прем'єр-міністрами, які часто змінювалися за 60-річний термін правління королеви. Поставив спектакль Стівен Долдрі, прем'єра відбулася в 2012 році. Відразу ж після перших показів Міррен отримала високу оцінку з боку театральних критиків. Актриса вже грала Єлизавету II - за роль у фільмі "Королева" вона отримала "Оскар".

Перемогу в номінації "Кращий актор " розділили двоє виконавців - Адріан Лестер і Рорі Кіннер, що грають у виставі "Отелло". Дія знаменитої п'єси Шекспіра Ніколас Хітнер переніс у сучасну армію. Кевін Спейсі удостоївся спеціальної нагороди "За внесок у розвиток британського театру".

Краща п'єсою назвали "Chimerica" Люсі Кірквуд, а кращим мюзиклом - "Merrily We Roll Along".

Зараз ви читаєте новину «Престижну театральну премію вручили за роль королеви та "Отелло" в сучасній армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі