субота, 13 березня 2021 00:46

Прем'єри тижня: Міла Куніс, Наомі Кемпбелл, Шерон Стоун

В український прокат виходять переважно американські стрічки та канадо-бельгійський трилер.

Дати дуба в окрузі Юба, реж. Тейт Тейлор, США

Домогосподарка мріє стати знаменитою. Її чоловік зникає. Одразу потрапляє на телебачення. Однак копи вважають, що жінка причетна до злочину, за сюжетом. Головні ролі втілили Міла Куніс та Еллісон Дженні.

"Дивлячись цю чорну комедію та кримінальний фарс, виникає питання: "Чому так багато іменитих акторів підписалися на це?". Костюми та декорації більше розповідають про характери персонажів, ніж вони самі. Це відволікає. "Дати дуба в окрузі Юба" має усі кліше фільмів про злочини, які ніяк не впливають на сюжет. Сцени насилля - щось середнє між стрічками Квентіна Тарантіно та мультиками "Луні Тюнз".

Єдиний плюс - Еллісон Дженні. Дивовижний образ, як усіма покинута жінка оживає, брешучи та маніпулюючи, процвітає у фальшивій приязні від ЗМІ. Так стає самозадоволеним чудовиськом, одержимим ідеєю розповідати історії. Навіть якщо вони неправдиві", - йдеться в рецензії на Hollywood Reporter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шалене порно" показує енциклопедію горорів України

Будинок моди Кардена, реж. П. Девід Еберсоул, Тодд Хьюз, США

Документальна стрічка розповідає про французького модельєра П'єра Кардена, одного із основоположників стилів "унісекс" та "от кутюр". Помер 2020-го, до цього надав режисерам повний доступ до власних архівів.

Карден відкрив свій будинок моди у 28, очолював ательє Крістіана Діора, одягав Бітлз, допомагав Жану-Полю Ґотьє робити перші кроки у модній індустрії та жив у чудернацькому бульбашковому палаці.

Фільм містить інтерв'ю Жан-Поль Готьє, Філіп Штарк, Наомі Кемпбелл, Шерон Стоун, Пей Жан-Мішель.

Автор: Kino-teatr.ua
  Еллісон Дженні (ліворуч) втілила домогосподарку Сью, в якої раптово зникає чоловік. Її сестра, журналістка Ненсі, робить про це сюжети на телебаченні. Сью стає популярною, заради слави починає імпровізувати та вигадувати деталі злочину, за сюжетом. Журналістку зіграла Міла Куніс.
Еллісон Дженні (ліворуч) втілила домогосподарку Сью, в якої раптово зникає чоловік. Її сестра, журналістка Ненсі, робить про це сюжети на телебаченні. Сью стає популярною, заради слави починає імпровізувати та вигадувати деталі злочину, за сюжетом. Журналістку зіграла Міла Куніс.

Трафік, реж. Ніколас Джарекі, Канада, Бельгія

Трилер розповідає про трьох: міжнародного наркоторговця, наркозалежну архітекторку та працівника фармацевтичної компанії, який сумнівається щодо безпечності її препаратів.

Головні ролі виконали Ґері Олдмен, якого критики називають одним з найкращих британських акторів, Еванджелін Ліллі, відома ролями в кіновсесвітах Marvel та "Гоббіта", та Армі Гаммер. Останній найближчим часом не зніматиметься. Відсторонили від усіх проєктів, бо потрапив у секс-скандал. Його колишні заявили, що Гаммер психічно хворий. Опублікували переписки в Instagram.

"Актор збуджувався від думок, як розрізає дівчат на шматочки, голить їх налисо, відрубує пальці на ногах, а потім зберігає у себе частинки своїх рабинь. Він мріяв зламати жертві ребра, довести її до несамовитого стану, а потім сшити все назад", - пишуть американські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голлівудська пара оголосить номінантів на "Оскар"

Біжи, ховайся, бий, реж. Кайл Ранкін, США

Терористи захоплюють цілу школу. Змушують учнів вести онлайн-трансляцію та виконувати встановлені правила. Врятувати себе та однокласників вирішує 17-річна Зої, за сюжетом.

Головну роль виконала 20-річна Ізабель Мей, зірка серіалу на Netflix Alexa & Katie та телешоу "Молодий Шелдон".

В українському прокаті ще йде реставрована версія культового фільму 2000 року "Любовний настрій".

Дія відбувається в Гонконзі 1962-го. Дві подружні пари одночасно поселяються в сусідніх квартирах. Доки їхні половинки на роботі та у закордонних відрядженнях, журналіст пан Чоу і секретарка пані Су проводять багато часу на самоті. Починають спілкуватися. З'ясовують, що їхні партнери – коханці. Поступово й самі зближуються, за сюжетом.

"Фільм отримав майже 50 різних нагород, серед яких основними є 2 призи Каннського кінофестивалю - за найкращу чоловічу роль і технічний гран-прі. Протягом свого існування його неодмінно вносять в усі можливі списки найкращих та обов'язкових до перегляду, сформовані як критиками, так і глядачами", - каже Ілля Дядик, програмний директор кінокомпанії Arthouse Traffic.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єри тижня: Міла Куніс, Наомі Кемпбелл, Шерон Стоун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі