понеділок, 14 червня 2021 00:50

Помер Григорій Чапкіс: цікаві факти про легендарного балетмейстера

У Києві помер легендарний український хореограф Григорій Чапкіс. Йому був 91 рік. Gazeta.ua підготувала цікаві факти про талановитого балетмейстера.

1. Танці з Зірками та світовий рекорд

У віці 90 років Григорій Чапкіс побив світовий рекорд, так як він став найстаршим суддею серед адаптації формату шоу Strictly Come Dancing у світі. Минулого року Григорій Миколайович вдруге посів суддівське крісло в шоу.

2. Перші гроші заробив у п'ять років

Свої перші гроші Чапкіс заробив у п'ять років, танцюючи на вулиці. Після закінчення Другої світової війни, коли його сім'я осіла в Києві, Григорій Чапкіс вступив до залізничного училища і в ансамбль пісні і танцю суспільства Трудові резерви. У 1945 році колектив виступив в Кремлі, де він персонально отримав подарунок від Сталіна — наручний годинник. Через рік 16-річний Григорій почав свою сольну кар'єру.

 

3. Відвідав 60 країн світу за часів СРСР

Коли до Києва запросили Павла Вірського, він створив новий колектив, де Григорій Миколайович був ключовим танцюристом. З гастролями вони відвідали 60 країн світу ще за часів СРСР. Під час подорожей він познайомився з багатьма історичними особистостями, такими як Сальвадор Далі, Мао Цзедун і Фідель Кастро.

4. Залишався енергійним усе життя

Другий раз кар'єра танцюриста різко пішла вгору в 76 років. Тоді він вперше став суддею шоу "Танці з зірками". У такому віці він з легкістю водив машину, проводив безліч репетицій, а в 2007 році хореограф відкрив свою танцювальну школу. У 90 років хвалився відмінною фізичною підготовкою. Як розповідав сам Чапкіс, секрет його енергійності - в жінках і постійному русі.

Танцюрист помер 13 червня 2021 року. Сумну новину повідомив його син - Грег Чапкіс.

Зараз ви читаєте новину «Помер Григорій Чапкіс: цікаві факти про легендарного балетмейстера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі