понеділок, 30 січня 2012 19:26

Показали ранні картини всесвітньо відомого художника Івана Марчука
23

Фото: Фото: Тарас Подолян

27 січня в київській галереї "Мистецька збірка" відкрили виставку художника Івана Марчука "Голос моєї душі". Представили картини раннього періоду творчості митця.

"Виставка унікальна тим, що рідко хто бачив раннього Марчука, - каже художник. -  Тут роботи, які намалював 1965-го після закінчення художнього інституту. 11 років навчання я викреслив з життя і почав шукати себе "з нуля". В інституті мене ламали. Не подобався мій світогляд. Слово "абстракція" усіх лякало. Для мене найстрашніше було бути як усі. Ці роботи ціную, бо кожен рік я мінявся, шукав нового. Це шаленство досі не дає спокою. Лягаю спати або прокидаюся і увесь час мучуся думкою "Чого я ще не зробив?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські художники повертаються з реклами - арт-критик

Художник намалював більше чотирьох тисяч картин. 2007-го потрапив до рейтингу "100 найвизначніших геніїв сучасності" британської газети The Daily Telegraph.

"Мої роботи посіяні по цілому світу, є на всіх континентах. Мене копіюють і продають на Андріївському узвозі. Але роблять це погано. Я сам себе не можу скопіювати, бо складно. Колись майстри працювали в одному стандарті і їх було легко перемалювати. А зараз на одному квадратному сантиметрі є такі складні фактури, що їх не передати. Як диригент, що махнув рукою і полилася музика. Так і я — махнув пензлем, а він залишив слід. Ці сліди утворюю інтуїтивно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мазепа — мій герой" — художник Сергій Якутович

На відкриття виставки завітав міністр культури Михайло Кулиняк. Вона триватиме до 19 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Показали ранні картини всесвітньо відомого художника Івана Марчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі