понеділок, 23 червня 2014 17:22

"Побиття активістів Євромайдану в Харкові - результат перемир'я на Сході", - Соскін

"Побиття активістів Євромайдану в Харкові - результат перемир'я на Сході", - Соскін
Фото: joinfo.ua

Сутички учасників Народного Віча з міліцією на недільному мітингу в Харкові - результат оголошеного Петром Порошенко перемир'я у зоні АТО, вважає політолог Олег Соскін. На його думку, інцидент спровокували учасники проросійського мітингу, які вийшли з плакатами "Вставай, страна родная!", "Харьков вставай - фашизм разгоняй!". Майданівці ж лише зреагували на цю провокацію: 

"Останнім часом режим Януковича був подоланий, все стабілізувалося. І раптом зібрався антимайдан. У п'ятницю Порошенко зупинив бойові дії, і одразу підняла голову вся контрреволюційна гідра. Не можна перебороти агресора миром. Найкращий захист - це напад. І якщо ми зараз не почнем напад, а будемо миритися, то одразу повиходять всі пропутінські особистості - як це сталося в неділю, аби посіяти у суспільстві відповідні настрої. Те ж саме стосується і акції біля Києво-Печерської Лаври. Якщо не підем у наступ, такі антиукраїнські мітинги можна буде очікувати в Одесі, в тому ж Харкові знову, в інших містах", - вважає Олег Соскін.

"Не можна сприймати такі мітинги, коли 20% населення України, а це 12% території - Крим, Донеччина, Луганщина - окуповані. Міліція, яку ми кормимо, взяла під контроль антидержавні угрупування - стала на захист проросійських людей на цьому мітингу, а українців під національними прапорами побила. Чий це був наказ?Треба зібрати їх всіх, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, нехай розбираються, хто віддав наказ", - говорить Соскін.

Проросійський мітинг можна пов'язувати і з поверненням Геннадія Кернеса. Мер Харкова повернувся з Ізраїлю, де перебував на лікуванні, 17 червня, вважає Соскін:
"Нещодавно з лікування саме повернувся Кернес. Одразу повідомив усім, що живий, але ми досі не почули його офіційної позиції стосовно ситуації в країні. Нехай вийде і чесно скаже, на чийому він боці. Скаже так, щоб ми його почули. Поки його не було, Харків жив спокійно".

Зараз ви читаєте новину «"Побиття активістів Євромайдану в Харкові - результат перемир'я на Сході", - Соскін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі