четвер, 24 жовтня 2019 23:03

Письменниця готує кокосове печиво за рецептом Мумі-тролів

 

Письменниця і книжкова блогерка Оксамитка Блажевська любить готувати страви за рецептами, які трапляються в художній літературі.

"Коли читаю книжки і знаходжу там опис чогось їстівного, чого я ніколи ще не куштувала, то гуглю рецепт і готую, - розповідає вона. - Колись я читала книжку "Маленькі жінки" Луїзи Мей Олкотт, за сюжетом старша з чотирьох сестер готувала французький десерт бланманже. Я теж кинулася його готувати. В оригіналі його готують з мигдалевого молока, але можна і з звичайного коров'ячого".

З Gazeta.ua Оксамитка поділилася рецептом кокосового печива, який знайшла у книзі Туве Янссон і Самі Маліла "Рецепти Мумі-мами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осіння смакота: показали надзвичайні ідеї прикрашання пирогів

"Рецепти Мумі-мами" - то, мабуть, найулюбленіша кулінарна книжка. Я постійно друзів пригощую "мумітрольним" кокосовим печивом за рецептом із цієї книжки. Якраз днями натрапила на кокосову стружку у супермаркеті і спекла його. Інгредієнти такі: 200 г кокосової стружки, 2 яйця і склянка цукру. Це все змішати, сформувати кульки і викласти на деко. 10-15 хвилин - і смакота готова. Але треба дивитися, щоб не підгоріли, бо у мене вже таке бувало. У цій книжці опубліковано приблизно сто п'ятдесят рецептів страв, якими смакують Мумі-тролі: салатів, супів, десертів, їжі для пікніків", - розповіла письменниця.

 

Печиво родом із давнини. Воно з'явилось разом із появою хліба. На Русі випікали печенька у формі різних фігурок, надаючи їм магічного значення. Обряди тодішньої культури спонукали випікати різноманітні фігурки тварин та рослин задля родючості та врожайності, здорового поголів'я та добробуту у родинах. Тодішнє печення мало простий рецепт, який описувався чотирма складниками: борошно, молоко або вода і сіль. Усе тодішнє печиво було абсолютно несолодким, оскільки цукор винайшли значно пізніше. Прості інгредієнти випічки давали можливість випікати печиво як у багатих сім'ях, так і у бідних, а це в свою чергу, стимулювало популярне поширення випікання.

Зараз ви читаєте новину «Письменниця готує кокосове печиво за рецептом Мумі-тролів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі