четвер, 28 травня 2020 13:44

Після видання російської книжки з видавництва "Наш формат" звільнилися топменеджери

Після видання російської книжки з видавництва "Наш формат" звільнилися топменеджери
З видавництва "Наш формат" звільнився топменеджмент на чолі з головною редакторкою Ольгою Дубчак. Фото: facebook.com

Головна редакторка київського видавництва "Наш формат" Ольга Дубчак заявила, що звільняється разом з іншими топменеджерами. Це сталося після видання книжки російської науковиці Анчі Баранової "Коронавірус. Інструкція з виживання".

За словами Дубчак, видавництво також залишила директорка, маркетингова директорка, артдиректорка, завідувачка редакції та SMM-ниця.

Колишня головна редакторка пояснила на своїй сторінці у Facebook, що поштовхом до такого рішення стала публікація книжки "Коронавірус. Інструкція з виживання" росіянки Анчі Баранової. Але саме звільнення спричинила відсутність "правильнішої і тактовнішої комунікації", "приниження на роботі".

"Ідеться не про Анчу, - пише Ольга Дубчак. - Я вже писала, що за правильнішої і тактовнішої комунікації проблеми можна було уникнути. Це вже тепер я розумію, що уникати її ніхто не хотів. Ідеться про приниження, образи і знецінення. Що власникові не можна говорити "я не згодний/я не підтримую вашої думки", бо за це ти ризикуєш наразитися на гноблення. Мовчати про приниження на роботі у ХХІ столітті - те саме, що мовчати про домашнє насильство".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що говорити, а про що мовчати в літературі для дітей: афіша найцікавіших подій онлайн

Власник видавництва "Наш формат" Владислав Кириченко відреагував на заяви топменеджерів про звільнення. Опублікував свою позицію на сторінці видавництва у Facebook. Заявив, що напрям, в якому рухалася команда компанії, не відповідав його баченню. Зазначив, що 2013-го знайшов партнера Антона Мартинова, який "вивів видавництво на якісно новий рівень".

"Але 2018 року я зрозумів, що команда мого партнера та напрям, в якому рухається компанія, не відповідає моєму баченню майбутнього "Нашого формату", - пише Кириченко. - Наприкінці 2019 року Антон Мартинов вийшов з "Нашого формату" і я почав змінювати курс компанії відповідно до моїх мрій та візій. На мою думку, абсолютно нормально і природно, коли під час перезапуску бізнесу одні люди йдуть із компанії, а інші приходять".

Владислав Кириченко заявив, що у видавництві вже є нова команда, яку очолила Оксана Булава.

Книжка "Коронавірус. Інструкція з виживання" доступна на сайті "Нашого формату" в електронній версії за 30 грн. Паперової версії за 50 грн немає в наявності. На сайті зазначено, що Баранова є доктором наук, професором Школи системної біології, керівником Центру з вивчення хронічних захворювань у Коледжі наук Університету Мейсона, США. На російських сайтах її також вказують як головного наукового співробітника Медико-генетичного наукового центру РАМН, Москва, спікера "РИА новости" і Lenta.ru.

До цього книжка Баранової про коронавірус вийшла в Росії, у видавництві "АСТ", яке в Україні перебуває під санкціями через публікацію антиукраїнських творів. Але, за словами Ольги Дубчак, права на видання книжки в Україні купували в самої авторки.

Зараз ви читаєте новину «Після видання російської книжки з видавництва "Наш формат" звільнилися топменеджери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі